Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Κιλκίς: Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης

Η συμφωνική ορχήστρα του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης  δημιουργήθηκε από τον Μιχάλη Κζούνια τον Οκτώβριο του 2002 και αποτελείται από 30 περίπου μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ελληνικού Κολεγίου. 

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συναυλιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην αίθουσα συναυλιών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, στο Πνευματικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού (Καστοριάς), στο θέατρο «Άνετον» (Θεσσαλονίκης) στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα «Δημήτρια», στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του 1ου Γυμνάσιου Περαίας, στο club του «Μύλου»,στο Δήμο Χορτιάτη στις εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη την Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 στην αίθουσα συναυλιών - θέατρο του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη και εμφανίστηκε πολλές φορές σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση της ΕΤ3 και της TV100. 

Στα πλαίσια των μαθητικών μουσικών διαγωνισμών ορχηστρών του ΥΠ. Παιδείας συμμετέχει ανελλιπώς από το 2002, και έχει αποσπάσει πρώτα, δεύτερα, τρίτα βραβεία και επαίνους. Συνεργάστηκε στην παραγωγή CD, στο έργο «Οι πύλες τ’ ουρανού», μικρή μουσική ικεσία. 

Στα πλαίσια της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας η συμφωνική ορχήστρα συνεργάστηκε με άλλα σύνολα, όπως την ευρωπαϊκή χορωδία, την ορχήστρα έντεχνης μουσικής, την ομάδα χορού και τη θεατρική ομάδα του Ελληνικού Κολεγίου ανεβάζοντας το μιούζικαλ «Το όνειρο του Ρο». To Σάββατο 27-3-2010 ανέβασε στο Πνευματικό Κέντρο Ελευθερούπολης την Κωμική Όπερα“La Dirindina” του Domenico Scarlatti.Το Σάββατο 14-9-2013 στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δήμου Δράμας δημιούργησε συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. 

Οι Μαθητές της ορχήστρας έχουν διακριθεί και έχουν πάρει βραβεία και επαίνους σε σολιστικό επίπεδο σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα των:Μ. Θεοδωράκη, M. Χατζηδάκι W.A. Mozart, J. Straus, J. Bizet, και πολ­λών άλλων συνθετών.

Διδάσκει και διευθύνει ο μαέστρος Μιχάλης Κζούνιας

Τη Συμφωνική Ορχήστρα αποτελούν
Βιολί: Βρεττού Αθηνά, Βλαχοπάνος Ζώης, Πετρίδης Χριστόφορος , Μαρώ Μάρκου, Βαδόλα Νικολέτα, Γυπάκη Άννα Μαρία, Ίωνας Νέπκας, Κωτούλα Κατερίνα, Ζαλακώστας Απόλλων, Χατζικυριακίδου Αναστασία, Μαγγαβέλα Ειρήνη, Κατρέογλου Ελένη. Βιόλα: Πετρίδου Μαργαρίτα.

Βιολοντσέλο: Βρεττού Σοφία, Γκουντίμοβα Άννα, Χρύστοβα Μαρία, Πετρίδου Έλλη Μαρία, Χατζηαργυρίου Ευαγγελία, Σέγκουνα Πλιόγκου Κατερίνα, Τζιώκου Νκολέττα.

Φλάουτο: Αθηνά Κότελη. Ομποέ: Λαζόπουλος Ιωάννης Κλαρινέτο: Αλεκτορίδης Γιώργος, Φαγκότο: Νικολάου Κυριάκος. Σαξόφωνο: Παπαδόπουλος Θεοδωρής. Κόρνο: Μούμκα Έρικα. Τρομπέτα: Λαζόπουλος Κριλώβ Αλέξανδρος, Ασπρίδης Νίκος.

Τραγούδι Tenorοs : Λαζόπουλος Γιάννη, Soprano: Ζαζοπούλου Ιωάννα

Πιάνο: Τουλόπουλος Σωκράτης, Πούλιος Δημήτρης. Κιθάρα: Γρηγόρης Χριστίδης Χιούζ.


Πρόγραμμα εκδήλωσης


Α΄ ΜΕΡΟΣ

1. Τζιβαέρι Παραδοσιακό Δωδεκανήσου Διασκευή

2. Σπερβέρι Παραδοσιακό (Δωδεκανησιακό-γάμου) Διασκευή

3. Καριότικος Παραδοσιακό Θεσσαλίας Διασκευή

4. La Primavera Spring 1st mov. from The Four Seasons Μέρος 1 ANTONIO VIVALDI

5. Enrico Caruso Lucio Dalla Solo Tenorοs Λαζόπουλος Γιάννη

6. He's A Pirate " Pirates of the Caribbean- The Curse of the Black Pearl" from the motion picture Written by Klaus Badelt Arranged

7. Non Je Ne Regrette Rien By Edith – Piaf Music Charls Dumont Solo Soprano Ζαζοπούλου Ιωάννα

8. GAME OF THRONES Στίχοι & Μουσική : RAMIN DJAWADI

9. 'O Sole Mio Giovanni Capurro Solo Tenorοs Λαζόπουλος Γιάννη


B΄ ΜΕΡΟΣ

1. Simple Suite Joseph Hartmann (1946- )

2. Radetsky Marsch for orchestra, J. Strauss

3. Le Onde Canzone popolare (Francia.1500 ca.) LUDOVICO EINAUDI

4. Blue Danube, Johann Strauss

5. Habanera Dat’s Love From Opera “Carmen”, J. Bizet Solo Soprano Ζαζοπούλου Ιωάννα

6. Valse No.2 from “Jazz suite No 2” Dimitri Shostakovich.

7. MY WAY So J.REVAUX,C.FRANCOIS&G.THIBAUT Solo Soprano Ζαζοπούλου Ιωάννα

8. Ave Maria, Giulio Caccini

9. Con te partirò Andrea Bocelli Solo Tenorοs Λαζόπουλος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.