Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

"Θεσσαλονίκη, φωλιά των κατασκόπων" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Ανακοίνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς υποδέχονται τον συγγραφέα Σάκη Σερέφα για να παρουσιάσει τη Θεσσαλονίκη, φωλιά των κατασκόπων.


Χρησιμοποιώντας κινηματογραφικά αποσπάσματα («Salonique, Nid d'Espions», Georg W. Pabst, 1937), ταινίες επικαίρων, μουσική και τραγούδια της εποχής, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μαρτυρίες στρατιωτικών και δημοσιογράφων, ο Σάκης Σερέφας θα αφηγηθεί συναρπαστικές ιστορίες δράσης, αγωνίας και μυστηρίου για μία σκοτεινή πτυχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τη δράση των κατασκόπων στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου (1914 - 1918). 

Αριθμός θέσεων περιορισμένος. 

Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ.  2341 0 22 477 (Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς)

Είσοδος ελεύθερη 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σάκης Σερέφας γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει. Σπούδασε Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Το 2000 έγινε δεκτός από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, όπου παρακολούθησε έναν κύκλο μαθημάτων του Τμήματος Κλασικών Σπουδών σχετικών με τη νεοελληνική Γλώσσα, την Ιστορία και τη Λογοτεχνία. 

Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει περίπου 60 έργα με ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, μελέτες για πόλεις, τόπους και ποιητές, μεταφράσεις, ανθολογίες και ένα σενάριο για κινηματογραφική ταινία. 

Για πολλά από τα έργα του έχει τιμηθεί με βραβεία ("Κάρολος Κουν", Υπουργείου Πολιτισμού, Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά, "Πηνελόπη Μαξίμου", Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου κ.ά.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.