Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Οι χιονισμένες δραστηριότητες του ΚΔΑΠ Kinesis Kilkis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Kilkis
Ο χειμώνας είναι εδώ και μαζί του το κρύο, το χιόνι και η παγωνιά. Αυτό όμως δεν πτόησε τους μικρούς καλλιτέχνες των ΚΔΑΠ μας, Kinesis for kids και Kinesis for junior, αφού τα μικρά τους ματάκια βλέπουν τις ομορφιές του χειμώνα και εμπνέονται.

Αρχικά, λοιπόν, πραγματοποιήσαμε ένα ξεχωριστό ταξίδι και φτάσαμε στη μακρινή Αρκτική, αλλά και στην Ανταρκτική. Μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο γνωρίσαμε και συζητήσαμε τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο περιοχών. Πολικές αρκούδες, Ιγκλού, Εσκιμώοι και πιγκουίνοι φτιαγμένοι από τα χεράκια των παιδιών μας έκαναν την εμφάνιση τους και μας έφεραν σε επαφή με τόπους μακρινούς και τόσο διαφορετικούς.

Ακόμη, τις υπέροχες εικόνες του χειμώνα που μας παρακινούν να τις κοιτάζουμε με θαυμασμό, θέλησαν να αποτυπώσουν τα παιδιά μας. Από τοποθεσίες σκεπασμένες με ένα λευκό πέπλο χιονιού και γωνιές όπου ο χειμώνας μοιάζει να είναι μαγικός εμπνεύστηκαν οι μικροί μας ζωγράφοι και έφτιαξαν όμορφα χειμερινά τοπία με πρωταγωνιστές τα δέντρα και το χιόνι που σκεπάζει τα κλαδιά τους.

Επιπλέον, βλέποντας τα χιονισμένα δέντρα, αναρωτήθηκαν για το συμβολισμό τους και αποφάσισαν να απεικονίσουν το σύμβολο της ζωής, το δέντρο, όχι μόνο με χρώματα αλλά και με κουμπιά. Έτσι, έφτιαξαν ένα παντοδύναμο κουμπόδενδρο που δεν αντέχει μόνο στα χιόνια και το κρύο, αλλά είναι έτοιμο να υποδεχτεί την άνοιξη με τα όμορφα του άνθη που θα κοσμήσουν όλη την πλάση, όταν ανοίξουν για να υποδεχθούν το καλοκαίρι. 

Και επειδή χωρίς τον άνεμο και τις βροχές τα παλιά του φύλλα δεν λένε να αλλάξουν, κόψαμε και μερικά φθινοπωρινά φύλλα. Έτσι αποτυπώσαμε όχι μόνο τις δυνατότητες του δένδρου, αλλά και τις δικές μας, μιας και φαίνεται πως μοιάζουμε πολύ με αυτό το μοναδικό δημιούργημα.

Η αρχή του χρόνου βέβαια για πολλούς σημαίνει νέους στόχους και πολλές όμορφες ευχές και αφού υποδεχτήκαμε το 2019 κατάλευκο από το χιόνι, τα παιδιά μας εξέφρασαν την επιθυμία τους να ευχηθούν σε όλο τον κόσμο αλλά και να θέσουν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους.

Έτσι, στο μάθημα των εικαστικών φτιάξαμε τη δική μας «Νύχτα των ευχών», στην οποία το χρυσαφένιο φεγγάρι μας σκέφτεται, τα αστεράκια απεικονίζουν τις ευχές και τους στόχους μας, ενώ οι μικρές σκάλες μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να τους πετύχουμε.

Φυσικά, αφού οι γιορτές έφτασαν στο τέλος τους, δε θα μπορούσαμε να μην τηρήσουμε και ένα από τα σημαντικότερα πρωτοχρονιάτικα έθιμα. Ο λόγος για τη βασιλόπιτα, που κόβεται σε κάθε σπίτι, με την ευχή και την ελπίδα ο νέος χρόνος να φέρει τύχη, ευτυχία και υγεία σε αφθονία.

Έτσι, στο μάθημα της μαγειρικής σηκώσαμε τα μανίκια μας και ετοιμαστήκαμε για γευστικές δημιουργίες με σκοπό η δική μας βασιλόπιτα να είναι περισσότερο τυχερή, αναρωτώμενοι πάντα ποιος θα είναι ο τυχερός που θα κερδίσει το φλουρί.

Τέλος, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλα τα μέλη μας, παλιά και νέα, ενεργά και μη, να παρευρεθούν στη μικρή γιορτή που διοργανώνουμε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ Kinesis for kids (21ης Ιουνίου 20), όπου θα λάβει χώρα και η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας των δομών ΚΔΑΠ Kinesis αλλά και του γυμναστηρίου μας, Kinesis-Gym. 

Όπως κάθε χρόνο η γιορτή μας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Έτσι και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας (όπως, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες και άλλα) που θα φανούν χρήσιμα σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Η παρουσία και ενεργή συμμετοχή σας στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας θα μας γεμίσει με χαρά και ιδιαίτερη τιμή. Επιπλέον, η/ο τυχερός της βραδιάς που θα τύχει το φλουρί, εκτός από ένα καλότυχο και γεμάτο χαρές 2019, θα κερδίσει και μία ετήσια V.I.P. συνδρομή στο γυμναστήριο μας αξίας 600,00€.

Η διαδικασίας συλλογής των προϊόντων έχει ήδη ξεκινήσει τόσο στις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for junior, όσο και στην γραμματεία του γυμναστηρίου μας. Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ευεξία και δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.