Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Τσογγίδης: "Απαράδεκτη η τακτική του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς"

Γιάννης Θεοδ. Τσογγίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 
Διάβασα την απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κυριακίδη στην ανοικτή επιστολή του συναδέλφου Λάζαρου Παζαρτζικλή που διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο προγραμματισμού των δημοτικών συμβουλίων.

Κατ’ αρχάς να διευκρινίσω ότι συντάσσομαι ξεκάθαρα με τη διαμαρτυρία του Λάζαρου που έχει απόλυτο δίκιο. Άλλωστε εγώ προσωπικώς πολλές φορές και δημοσίως και από μικροφώνου διαμαρτυρήθηκα για την απαράδεκτη τακτική του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει απαξιώσει εντελώς το κορυφαίο όργανο του Δήμου. 

Φυσικά και διαλέγει «πονηρές» ημερομηνίες, όπως Αγίου Βαλεντίνου, Αϊ Γιάννη, κλπ, ούτως ώστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να είναι πιο χαλαροί και να περνούν τα θέματα χωρίς εντάσεις και αντιδράσεις, «αβρόχοις ποσί» εν ολίγοις. 

Ούτως ή άλλως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προγραμματίζει τα Δημοτικά Συμβούλια όποτε του «καπνίσει» και όποτε βολεύει τον ίδιο, τι θα πείραζε να έβαζε Συμβούλιο την επόμενη ή την μεθεπόμενη ημέρα; Το έβαλε όμως την ημέρα που γιορτάζει η μισή Ελλάδα!

Κατά δεύτερο με εκπλήσσει το θράσος και η υποκρισία που διέκρινα στην απάντηση Κυριακίδη και το ξύλινο δικηγορίστικο ύφος της απάντησής του δικαιώνει την άποψή μου ότι αυτός ο σχετικά νέος άνθρωπος επαγγέλλεται το νέο ως υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά χρησιμοποιώντας λεξικό και πρακτικές και δείχνοντας ανοχή σε στρεβλές καταστάσεις παντελώς παλαιοκομματικές που παραπέμπουν τριάντα χρόνια πίσω τουλάχιστον. Δε θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς το παρόν. Θα επανέλθω όταν χρειασθεί.

Επίσης έκπληξη μου προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση - κασέτα του υποτιθέμενου Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κιλκίς προτρέποντας τους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν θέμα του Δήμου και κάνοντας απρεπέστατη κριτική σε όσους Συμβούλους δεν ψήφισαν το σχετικό θέμα που απορρίφθηκε πριν λίγες ημέρες. 

Από πού άντλησε το ηθικό δικαίωμα να το κάνει αυτό; Ποιος είναι αυτός και τι πολιτικό μπόι έχει; Και η έκπληξη συνίσταται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία των ελεύθερων ιδεών και των μη παρεμβάσεων σε χωράφια έξω από το ρόλο της, που την υπηρετήσαμε πιστά για πολλά χρόνια εμφανίζεται δια του ανθρώπου αυτού να επιχειρεί να κάνει καθοδήγηση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα έξω από τις αρμοδιότητές της. 

Και αναρωτιέμαι από πότε η Ν.Δ. απέκτησε πολιτικούς καθοδηγητές (ινστρούχτορες) κατά τα πρότυπα της Αριστεράς; 

Μήπως τα αρμόδια κομματικά όργανα θα πρέπει να ασχοληθούν με το φαινόμενο αυτό που την εκθέτει και την συκοφαντεί στα μάτια φίλων και αντιπάλων; 

Πέραν του γεγονότος ότι τέτοιες παρεμβάσεις αντανακλαστικά φέρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Επειδή είναι βέβαιο ότι θα καθυβριστώ για την τοποθέτησή μου αυτή θα επανέλθω με περισσότερα, εφόσον χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.