Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Περίπατος ημέρα και νύχτα, στο χιονισμένο Κιλκίς - 40 φανταστικές φωτογραφίες

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης
Το χιόνι είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται λίγο σπάνια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Αν έρθει όμως, άλλες φορές μας ταλαιπωρεί και άλλες το απολαμβάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Αυτή τη φορά και με τις πρόσφατες χιονοπτώσεις το Κιλκίς "σκεπάστηκε" για τα καλά από τις λευκές νιφάδες. Έτσι δεν χάσαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας έναν περίπατο στο κέντρο της πόλης, ενώ την ημέρα ανεβήκαμε στο λόφο του Αγίου Γεωργίου με την ομώνυμη εκκλησία.

Το Κιλκίς είναι μια πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας περίπου τριάντα χιλιάδων κατοίκων. Βρίσκεται σε απόσταση πενήντα χιλιομέτρων βόρεια της Θεσσαλονίκης και είκοσι πέντε χιλιομέτρων από την Ελληνοσκοπιανή μεθόριο. 

Πρόκειται για μία πόλη πλούσια σε ιστορία, κτισμένη στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου, όπου σώζεται η μεταβυζαντινή ομώνυμη εκκλησία, χτισμένη γύρω στο 1830. 

Αν και οι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι δεν θεωρούν την πόλη τουριστική, παρόλα αυτά έχει εξαιρετικά αξιοθέατα όπως το περίφημο σπήλαιο Αγίου Γεωργίου, το Αρχαιολογικό και Πολεμικό μουσείο της Μάχης Κιλκίς 1913, τις Λίμνες Δοϊράνη και Πικρολίμνη με τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ στην κοντινή Γουμένισσα θα δοκιμάσετε τα εκλεκτά τοπικά κρασιά της περιοχής.
Πηγή: Omorfa Taxidia facebook

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.