Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Για 6η φορά το 3ο γυμνάσιο Κιλκίς υλοποιεί το πρόγραμμα Erasmus+

Ανακοίνωση 3ου γυμνασίου Κιλκίς 
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, έχοντας πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια δυο (2) προγράμματα Comenius και τρία (3) προγράμματα Erasmus+, το ένα (1) από τα οποία τρέχει για δεύτερη χρονιά φέτος, ανακοινώνει τη συμμετοχή του σε ένα (1) ακόμα πρόγραμμα Erasmus+ Key Action 2 για τη διετία 2018-2020 με συνεργαζόμενες χώρες του προγράμματος την Πολωνία, την Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Τουρκία και Ελλάδα με τίτλο: “Be the change you want to see” - Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις.


Το πρόγραμμα αφορά στην διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας μέσω ιστοριών. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τη χαρά που προσφέρει το διάβασμα ενός βιβλίου, ως έναν τρόπο βελτίωσης των βασικών δεξιοτήτων των μαθητών - γλώσσα, επικοινωνία, ερμηνεία, κριτική σκέψη και αναμένεται να βελτιώσουν την επικοινωνία, τις κοινωνικές δεξιότητες, να μάθουν για πρακτικές, έθιμα και συνήθειες άλλων χωρών, να αλλάξουν την οπτική τους στην μάθηση μιας ξένης γλώσσας και να αποκτήσουν περισσότερα κίνητρα. Γι’ αυτό, λοιπόν, οι μαθητές μας θα δράξουν την ευκαιρία για να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν.

Η πρώτη συνάντηση των συντονιστών για τον προγραμματισμό και τον καταμερισμό των εργασιών θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας όπου θα συμμετέχουν δυο (2) καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου