Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Μεταλλικιώτες αγωνιστές και αγωνίστριες

Ανακοίνωση παραρτήματος Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ 
Την Κυριακή 15 Ιούλη 2018, στις 10:30 το πρωί, το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει στο χωριό Μεταλλικό του Κιλκίς, την ετήσια εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Μεταλλικιώτες αγωνιστές και αγωνίστριες, που έδωσαν τη ζωή τους στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες του 20ου αιώνα, στον ιταλοελληνικό πόλεμο, στην Εθνική Αντίσταση με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ κατά την κατοχή, με το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας την περίοδο 1946-1949. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μνημείου, στο προαύλιο του παλιού σχολείου, στο οποίο στις 16 Ιούλη 1944 ΠΑΟτζήδες, οι οποίοι μπήκαν στο χωριό, συγκέντρωσαν όλους τους άντρες από 16 έως 70 ετών, και αφού τους βασάνισαν με σκοπό να καταδώσουν τα καταφύγια του ΕΑΜ και ονόματα ανταρτών, δολοφόνησαν 7 (τους 6 μέσα στο σχολείο), ενώ τους υπόλοιπους τους ανέκρινε την επόμενη μέρα ξανά η αστυνομία. 

Οι νεότεροι στάλθηκαν σε αγγαρείες, ενώ πολλοί από τους μεγαλύτερους στάλθηκαν στις φυλακές Παύλου Μελά και στο λατομείο Άρες για καταναγκαστική εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.