Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids and juniors για την παγκόσμια ημέρα του παιδιού

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids and juniors
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, σήμερα στο ΚΔΑΠ Kinesis for juniors, δεν θα μπορούσαμε να μην εστιάσουμε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Επίκεντρο όλων των σημερινών μας δραστηριοτήτων ήταν τα δικαιώματα του παιδιού. Ξεκινήσαμε στην Ζωγραφική ζωγραφίζοντας τα παιδιά από ολόκληρο τον πλανήτη! 

Μαύρα, λευκά και κίτρινα προσωπάκια στις ζωγραφιές των μικρών μας επιστημόνων δρομολόγησαν μια πολύ εύστοχη και εποικοδομητική συζήτηση. «Στην Αφρική τα παιδιά είναι μαύρα και δεν έχουν φαγητό. [...] Τα παιδιά στην Αφρική δουλεύουν. [...] Που είναι η Αφρική;». Για να απεικονίσουμε όμως τις σκέψεις μας εκτυπώσαμε τον πλανήτη Γη και εντοπίσαμε τη μικρή μας χώρα μετά από πολύύύ ψάξιμο, τόσο δα μικρή που είναι! 

Στερεώσαμε όμως με καμάρι την γαλανόλευκη σημαία μας, και με τη φαντασία των μικρών μας εξερευνητών να καλπάζει τοποθετήσαμε όλα τα παιδάκια μαζί γύρω από τη μητέρα-γη. Και επειδή τα δέντρα, όπως και τα παιδιά, αποτελούν πηγή ζωής, έμπνευσης και δημιουργίας, στα Εικαστικά μας δημιουργήσαμε ένα τρισδιάστατο «παλαμόδεντρο» με όλες τις σκέψεις μας για τα δικαιώματα των παιδιών αποτυπωμένες σε «παλαμολουλουδάκια». Ο ήλιος που ολημερίς μας κρατά συντροφιά, θα μας φωτίζει το δεντράκι καθημερινά. Ήταν σπουδαία η μέρα και έτσι πρέπει να είναι κάθε μέρα ;)

Στο κείμενο υπάρχουν αποσπάσματα από:
Δορούκα Π. & Μανταδάκη Ε. (2017). Η παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Μάθε για το παιδί, 6, 9-18. Ανακτήθηκε από το http://mathegiatopaidi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.