Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Μοντέλα ABARTH - Ανανεώθηκε η οικογένεια Abarth 595

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.gocar.gr
Πριν από περίπου τρία χρόνια, ο μικρός «πύραυλος» της Abarth ανανεώθηκε, με ένα ελαφρύ αισθητικό facelift και μια μικρή αύξηση στην ιπποδύναμη του γνώριμου T-Jet. Από τότε, εκτός από τα 595, 595 Turismo και 595 Competizione, η γκάμα εμπλουτίστηκε με τα 595 Pista, καθώς και με το ξεχωριστό 695 Rivale. 

Σήμερα, η εταιρεία με σήμα τον σκορπιό παρουσιάζει τα νέα Abarth 595 (hatchback και Cabrio) με νέα εντυπωσιακά εξωτερικά χρώματα και τον κινητήρα, που πληροί πλέον τις αυστηρές προδιαγραφές περί ρύπων.

Οι πέντε εκδόσεις της οικογένειας 595 αποδίδουν από 145 έως και 180 ίππους με τον 1.4 T-Jet κινητήρα να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6D-TEMP. Από μηχανολογικής πλευράς, στις εκδόσεις Competizione και Pista, το σύστημα εξαγωγής Record Monza Attivoπροσφέρεται στάνταρ, παρέχοντας πιο επιθετικό ήχο (κατά το πάτημα του Sport μπουτόν) και καλύτερη απόδοση του κινητήρα. Παράλληλα, η ιταλική φίρμα αύξησε τους εμπρός αεραγωγούς με αποτέλεσμα να ψύχεται κατά 18% περισσότερο το μηχανοστάσιο του αυτοκινήτου.

Ξεκινώντας από την απλή έκδοση, το Abarth 595 αποτελεί τη βασική έκδοση του μοντέλου με 16 ιντσών τροχούς και τον κινητήρα να αποδίδει 145 ίππους. Στο επόμενο «σκαλί» βρίσκουμε το Abarth 595 Pista με τους 160 ίππους και την ειδική εξάτμιση στον στάνταρ εξοπλισμό. 

Η έκδοση 595 Turismo έρχεται με 165 ίππους, το οποίο ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 7,3 sec και πατάει επάνω σε 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου. Στην κορυφή υπάρχει η έκδοση 595 Competizione με τους 180 ίππους, τις 4πίστονες Brembo και την εξαιρετική επιτάχυνση (0-100 km/h σε 6,7 sec). Ακόμα, για τους πιο… ψαγμένους υπάρχει το 695 Rivale, το οποίο υιοθετεί αρκετές ακριβές πινελιές δανεισμένες από διάσημα ιταλικά γιοτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.