Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Εστία μόλυνσης, η ανεξέλεγκτη χωματερή στην Ειδομένη

Ανακοίνωση Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Με αφορμή την ανακοίνωση του δασαρχείου του Κιλκίς (Δείτε ΕΔΩ), που αφορά τις διαπιστώσεις για αυθαίρετες απορρίψεις μπαζών και σκουπιδιών σε δάση, δασικές και κοινόχρηστες εκτάσεις που τείνουν να γίνουν άτυπες χωματερές, υπενθυμίζουμε το πρόβλημα αυθαίρετης απόρριψης σκουπιδιών και μπαζών από το παράνομο καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη. 


Συγκεκριμένα στο σημείο του πρώην παράνομου καταυλισμού, δημιουργήθηκε ένας σκουπιδότοπος (χωματερή με σκουπίδια, απορρίμματα και υλικά του παράνομου καταυλισμού) ο οποίος αποτελεί απειλή εστία μόλυνσης και αισθητικά διαταράσσει το περιβάλλοντα χώρο. 

Αδιαφορία από πλευράς αρμοδίων, αν κρίνουμε ότι η χωματερή υφίσταται από την εκκένωση του καταυλισμού, δηλαδή τον Ιούνιο του 2016. 

Η στάση αυτή θεωρείται απαράδεκτη προς τους κατοίκους της Ειδομένης αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε και εμείς δημότες όχι μόνο με υποχρεώσεις προς τον δήμο αλλά και με δικαιώματα. 

Το πιο απλό, κάλλιστα θα μπορούσε ένα μηχάνημα να καλύψει με χώμα τα εκτεθειμένα απορρίμματα του καταυλισμού. 

Κάνουμε έκκληση στους αρμοδίους να συμβάλλουν αποφασιστικά στην λύση του θέματος, αποκαθιστώντας το φυσικό περιβάλλον και μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης στην Ειδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.