Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ψωρίαση - Μια διαφορετική οπτική


Του Γιάννη Σιταρίδη
29 Οκτωβρίου - Σερφάροντας στο διαδίκτυο, διαβάζω: “Η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης, που συσπειρώνει στους κόλπους της γιατρούς και ασθενείς”.

Πάμε να το αναλύσουμε σιγά σιγά λοιπόν.

Ποια είναι όμως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψωρίασης;

International Federation of Psoriasis Assosiations. 

Μπαίνω στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Καλαίσθητη, έξυπνη τεχνικά, ευπαρουσίαστη, διανθισμένη με πανέμορφες φωτογραφίες, και ευρηματικά slogan. Αρτιότατη σχεδίαση.

Ποιο το περιεχόμενο;
Ενημέρωση, διάδοση πληροφορίας, βελτίωση ποιότητας ζωής, δραστηριότητες, συναντήσεις, κοινωνική δικτύωση, ψηφιακή ψυχολογική υποστήριξη και ένας σωρός από ενδιαφέρουσες προτάσεις προκαλούν στο μέσο περιηγητή την αίσθηση της βεβαιότητας πως κάτι καλό πρόκειται να γίνει, πως όλος ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στις επάλξεις έτοιμος να αντιμετωπίσει τον εισβολέα που βλάπτει το δέρμα κλπ κλπ

29η Οκτωβρίου
Ορίζεται λοιπόν αόριστα μια ημερομηνία. Προβάλλεται από κάθε μορφής μέσο επικοινωνίας και δικτύωσης. Υιοθετείται από τον κόσμο. «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης»

Χαμογελαστά πρόσωπα, αλληλοεύχονται σαν να γιορτάζουν το νέο έτος. Χρόνια πολλά παντού, στα social media, στα μέσα ενημέρωσης, στα τηλέφωνα, στα μηνύματα, στο δρόμο, παντού.

Διοργανώνονται διαλέξεις, ημερίδες, γίνονται δημόσιες συζητήσεις περί της νόσου, των επιπτώσεων της στους ασθενείς αλλά και στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, υλοποιούνται καμπάνιες, παράγονται διαφημίσεις στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, και το πάρτι συνεχίζεται όλο το 24ωρο.

Και κάπου στη μέση του δημοσιευμένου ...ανυπόγραφου κειμένου
“Η Ψωρίαση δεν προκαλεί θάνατο. Θα ήταν, ωστόσο, λάθος να αντιμετωπιστεί η νόσος ως ένα απλό πρόβλημα αισθητικής. Η ύπαρξή της, ιδίως σε βαριά μορφή, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του ασθενούς, παρόμοιες με αυτές άλλων σοβαρών χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις. “

Μάλιστα. Αφού έχω κεντρίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών, έρχομαι να τους τρομοκρατήσω τώρα χρησιμοποιώντας την κατάλληλη φράση, τοποθετώντας κάπου μεταξύ των λέξεων, ένα μικρό ασήμαντο αρνητικό μόριο.

“Η Ψωρίαση δεν προκαλεί θάνατο”
Οικοδομώ πέτρα πέτρα, το αίσθημα του φόβου στις ψυχές αλλά και κυρίως στις συνειδήσεις των δύσμοιρων ψωριοπαθών, τους προτείνω το δάχτυλο, προειδοποιώντας τους...

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ !!! Μέχρι τώρα, έχει γίνει η μισή δουλειά.

Συνοψίζουμε από την αρχή:

1.Συγκρότηση Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης

2. Ορισμός παγκόσμιας Ημέρας της νόσου

3. Προβολή από τα μέσα και Εορτασμός αυτής

Και ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα; Φτάνουμε στο προκείμενο.

Κάπου στο footer της ιστοσελίδας https://ifpa-pso.com/διαβάζεις:

Sponsors
Thank you to the following sponsors for supporting World Psoriasis Day 2018.

Διαβάζοντας λοιπόν τους χορηγούς, που δεν είναι άλλοι από τις γνωστές και μη εξαιρετέες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, Almirall, Leo, Novartis (ναι ο γνωστός ελβετικός κολοσσός,- Sun Pharma και πολλές πολλές ακόμα, συνειδητοποιώ πως όλα γίνονται για έναν και μόνο λόγο:
το κέρδος με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Δημιουργείς τη συνθήκη, καθιστάς την παρουσία σου αναγκαία ή καλύτερα επιβάλεις την αναγκαιότητα της ύπαρξης σου, εξαφανίζοντας με κάθε μέσο θεμιτό ή όχι τους αντιπάλους σου, που δεν είναι παρά όλες οι εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης της νόσου, της κάθε νόσου, δημιουργείς στρατούς αρρώστων που τους χειραγωγείς πανεύκολα πλέον, επειδή ακριβώς τους έχεις εθίσει στη χρήση φαρμάκων.

Η μισή δουλειά έγινε πριν, με την πλύση – καθοδήγηση του εγκεφάλου σου, και η άλλη μισή με την ώθηση στη χρήση κάθε είδους χημικής φύσης σκευάσματος.

Το αποτέλεσμα; 

Θετικό συνήθως βραχυπρόθεσμα, αρνητικό 100 % μακροπρόθεσμα. Βλέπεις οι παρενέργειες είναι περισσότερες από τις...ενέργειες...
Κλείνοντας.

Η σύνθεση και δημιουργία κρίσεων σε ευπαθή κοινωνικά περιβάλλοντα, εδραιώνονται με την “κατασκευή πολέμων” Απώτερος σκοπός; Η συνέχιση της παραγωγής και διάθεσης όπλων, φαρμάκων, πόρων γενικότερα.

Η αποκόμιση κέρδους εν κατακλείδι από τις ...Μεγάλες Εταιρίες παρασέρνοντας τους πάντες, σε ένα αέναο γαϊτανάκι τρόμου για εκατομμύρια ανθρώπινες, αθώες ψυχές του πλανήτη.

Κάπως αντίστοιχα, ακριβώς αντίστοιχα, η σύνθεση και δημιουργία εσωτερικού τύπου κρίσεων στην ιδιοσυγκρασία του μέσου ανθρώπου, (στρες, άγχος, οικονομικά προβλήματα, εσωστρέφεια κλπ), εδραιώνεται με την εξάπλωση των λεγόμενων και “αυτοάνοσων” παθήσεων, μεταξύ αυτών και της ψωρίασης. Απώτερος σκοπός; Η συνέχιση της παραγωγής φαρμάκων και της εφαρμογής αυτών σε ανθρώπους πειραματόζωα που περιμένουν, ελπίζουν, αναζητούν με κάθε τρόπο, εκτός από τον ορθό δυστυχώς, τη σωτηρία τους.

Η αποκόμιση κέρδους εν κατακλείδι από τις ...Μεγάλες Εταιρίες, προσβλέποντας καθαρά και μόνο το κέρδος και τη διαιώνιση του ζωντανού προβλήματος που λέγεται ανθρώπινες παθήσεις – αυτοάνοσα νοσήματα.

Εγώ λοιπόν που πορεύομαι με την ψωρίαση τα τελευταία 16 χρόνια, δεν γιορτάζω σήμερα μαζί με όλους τους υπόλοιπους την ημέρα αυτή, απλά επειδή αποφασίζω για εμένα, χρησιμοποιώντας τους δικούς μου κανόνες και όρους και όχι αυτούς που καθορίζονται από ισχυρούς εξωγενείς παράγοντες...

Το δρόμο που επιλέγουμε τον πηγαίνουμε ως το τέλος μόνοι μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.