Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλκίς


Ένα παράθυρο ελπίδας και αλληλεγγύης, όπως το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, άνοιξε σήμερα ο Δήμος Κιλκίς εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.


Η νέα κοινωνική δομή του Δήμου Κιλκίς απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, σε ανθρώπους που απειλούνται από τη φτώχεια και τον οικογενειακό αποκλεισμό, σε μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ, ανέργους, πρόσφυγες κ.α. και στοχεύει στην εξυπηρέτηση και διευκόλυνσή τους με άμεση πρόσβαση στις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες.

Η πιο σημαντική λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας είναι το one stop shop, με την ενιαία εξυπηρέτηση του πολίτη στην υπηρεσία και τη διασύνδεσή του με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής ένταξης.

Στους άνετους και λειτουργικούς χώρους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κιλκίς οι εξυπηρετούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα:

- της ενημέρωσης και διασύνδεσής τους με υπηρεσίες, κοινωνικούς φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης

- της κατάθεσης αιτήσεων για τη συμπερίληψή τους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.)

- της συμμετοχής τους σε συμβουλευτικές συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Επιπροσθέτως, στις αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας περιλαμβάνονται η διενέργεια κοινωνικών ερευνών, η διοργάνωση ημερίδων και υποστηρικτικών στο αντικείμενό τους δράσεων. Οι εσωτερικοί χώροι του Κέντρου έχουν φροντιστεί με ιδιαίτερη επιμέλεια. Για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους χώρους του έχει κατασκευαστεί ράμπα, όπως και χώροι υγιεινής.

Εκτός από το Δήμαρχο Κιλκίς με θετικά λόγια μίλησαν για το ξεκίνημα της νέας κοινωνικής δομής ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Δ. Τσαντάκης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Σ. Ξάκη και συνόδευσαν με ευχές το επιστημονικό προσωπικό του το οποίο αποτελείται από τη Χριστίνα Αμοιρίδου κοινωνική λειτουργό, Πολυξένη Τσιτιρίδου ψυχολόγο και Φανή Παρδάλη διοικητική υπάλληλο.

Τα στελέχη του Κέντρου μετά από ολιγόμηνη εκπαίδευση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας εγκαταστάθηκαν προσφάτως στα νέα τους γραφεία και έχουν ήδη ξεκινήσει ενημερωτικούς κύκλους συναντήσεων με δημόσιους φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται πάνω σε κοινωνικά ζητήματα στην τοπική μας κοινωνία.

Το Κέντρο Κοινότητας συνεπικουρείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς. Έρχεται δε να προστεθεί στις κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνική Μέριμνα, Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, Ιατρείο ΚΑΠΗ) φιλοδοξώντας να ενισχύσει με την παρουσία του και το πολύπλευρο έργο τους.

Η νέα υπηρεσία λειτουργεί σε ιδιόκτητη στέγη του Δήμου Κιλκίς (γωνία Μητροπόλεως με Χαρίτωνος στο Πάρκο – Κήπο) και θα εξυπηρετεί τους πολίτες τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 έως τις 16:00.

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κιλκίς. Την τελετή, την οποία ευλόγησε ο εφημέριος της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου Δημήτριος Παπαγεωργίου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δ. Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι Α. Πογέλης, Α. Γιαννακούλα – Ζιούτα, Ι. Δημητριάδης,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Π. Τονικίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου, η Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Κ. Χ. Σοφού, ο γεν γραμματέας του Δήμου Κιλκίς Γ. Γαβριηλίδης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κιλκίς Δ. Χαραλαμπίδης, ο διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ''Πόντος'' Π. Καπραβέλος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Θ. Ρεβενάκης, η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος Α. Μηλαράκη, η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου ''Νηρέας'' Ε. Τζούρα ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Α. Παπαδόπουλος, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς Γ. Ξανθός, οι Πρόεδροι των Συλλόγων ''ΒηματίΖω Ε. Καράμπαγλη και Ανάσα Ευαισθησίας Χ. Κουρουζίδου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιακά στελέχη και εργαζόμενοι στο Δήμο Κιλκίς. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.