Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιδράσεις, αναστάτωση και οργή προκαλεί το Υπερταμείο και στο Κιλκίς

Αντιδράσεις, αναστάτωση και οργή αρχίζει να προκαλεί το λεγόμενο Υπερταμείο, που για τη μεν κυβέρνηση, έχει θεσπιστεί με στόχο τη συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κάτω από μία ενιαία στέγη, τη διαχείρισή τους ως σύνολο με σκοπό την καλύτερη αξιοποίησή τους, τη μείωση ελλειμμάτων, την αύξηση εσόδων από την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους, ενώ για τους επικριτές του για να «ξεπουλήσει» τη δημόσια περιουσία.

Έτσι, μόλις χθες, τη δυσαρέσκειά της για την ακύρωση της δημιουργίας του εκθετηρίου αγροδιατροφικών προϊόντων – ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου στο Ν. Σερρών λόγω παραχώρησης της έκτασης στο Υπερταμείο των δανειστών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κεντρικής Μακεδονίας, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Κώστας Κιλτίδης.

Σημειώνεται ότι, η Αγροδιατροφική είχε καταθέσει αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για παραχώρηση έκτασης 17 στρεμμάτων και των εγκαταστάσεων που υφίστανται σ' αυτήν, κοντά στην πόλη των Σερρών.

Το αίτημα υπεβλήθη για την αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων, ως εκθετηρίου αγροδιατροφικών προϊόντων- ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Επιμελητηρίου Σερρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου. 

Σήμερα, η όλη προσπάθεια φαίνεται ότι ακυρώνεται καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «λάβαμε ενημέρωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι κι αυτή η έκταση παραχωρήθηκε στο Υπερταμείο των ξένων δανειστών.

Το αποδεκτό αίτημα είχε υποβληθεί για την αξιοποίηση έκτασης 17 στρεμμάτων και των εγκαταστάσεων που υφίστανται σ' αυτήν, πλησίον της πόλης των Σερρών, για την δημιουργία εκθετηρίου - ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου, καθώς και την ένταξη της όλης προσπάθειας σε αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Εκτός από την αγανάκτησή μας τίθεται κι ένα αμείλικτο ερώτημα: “Με ποιές υποδομές θα υπάρξει στο μέλλον η δυνατότητα ανάπτυξης στον Αγροδιατροφικό Τομέα και όχι μόνο;”

Παρά ταύτα η προσπάθεια συνεχίζεται και καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να αντιληφθούμε την ασφυκτική νέα πραγματικότητα».

Πάντως, μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο, η αρμόδια Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στον επανέλεγχο της λίστας των 10.119 ακινήτων, ενώ απέδωσε το «λάθος» στα ελλιπή στοιχεία που έλαβε από το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Σε ό,τι αφορά στο νομό Κιλκίς, πάνω από 100 ακίνητα της περιοχής μας περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα, μεταξύ των οποίων η Παλιά Νομαρχία, το 8ο Δημοτικό Σχολείο και όχι μόνο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.