Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Τατίδης: Ας σταματήσουμε το "πάντα φταίνε οι άλλοι"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς 
Είναι τέταρτη εβδομάδα και ακόμα τα ΜΜΕ μας ενημερώνουν και ψάχνουν τους ενόχους για τα καμένα στο Μάτι και σε όλη εκεί την περιοχή. Τόσες μέρες αυτά που αναφέρουν οι ίδιοι φαίνονται, έχουν φωτογραφηθεί ποιοι είναι οι ένοχοι.

Από το 1938 έχει κτιστεί το πρώτο σπίτι στην περιοχή χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν είχε άδεια δόμησης. Από την εποχή αυτή, από την ημέρα αυτή, όλες οι τοπικές αρχές, Νομάρχες τότε, Δήμαρχοι, σύμβουλοι, τοπικοί πρόεδροι, πολεοδόμοι υπάλληλοι, Διευθυντές, τοπικοί Βουλευτές και κυβερνήσεις έχουν ο κάθε ένας την δική του ευθύνη. 

Εκτός εάν ήταν ανύπαρκτοι στην εργασία τους και φαινόντουσαν κάθε πρώτη του μηνός στην πληρωμή. Βέβαια δεν είναι χωρίς ευθύνη ο πολίτης που έκτιζε το παράνομο, ούτε ο γείτονας που έκανε το κορόιδο γιατί και αυτός ήταν παράνομος, κανείς δεν ενδιαφερόταν για το καθάρισμα της πρώτης ύλης για την φωτιά δηλαδή, ξερά χόρτα, κλαδιά, κλάδεμα των δέντρων, αλλά αντί αυτού χαιρόταν που στο παράνομο που έχτισε τα κλαδιά από τα δένδρα έμπαιναν στο μπαλκόνι του.

Έστω μία φορά ας σταματήσουμε το "πάντα φταίνε οι άλλοι" και να δούμε ανοιχτά, ξεκάθαρα το πρόβλημα ώστε να φροντίσουμε να μη ξαναγίνει, να δώσουμε τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν με παραδειγματικές τιμωρίες.

Αν πάρει φωτιά ο λόφος του Αγίου Γεωργίου ποιος πιστεύει πως δεν θα έχουν πρόβλημα τα σπίτια που είναι πολύ κοντά στον λόφο. Ρωτώ τώρα σήμερα, την ευθύνη θα την έχει μόνο ο τωρινός Δήμαρχος, ή αντιδήμαρχος; Ας προβληματιστεί ο κάθε ένας και ας απαντήσει μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.