Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Γιατί το Κιλκίς ''έχασε'' από τον νέο κυβερνητικό ανασχηματισμό


Του Θωμά Χ. Μαρκόπουλου
Η απάντηση είναι πολύ εύκολη για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο τα πολιτικά δεδομένα εντός Κιλκίς. Ένα ονοματεπώνυμο... κος Αμανατίδης Ιωάννης. Ο οποίος δεν είναι πλέον Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θρησκευτικά θέματα, δόγματα, εκκλησιαστικές σχέσεις etc etc.. Ένα πολύ σπουδαίο και καίριο πόστο δηλαδή. 

Επειδή όμως δεν γνωρίζουν όλοι σε τι ακριβώς αναφερόμαστε ή ίσως δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες (και πληροφορίες που εμείς έχουμε), θα εξηγήσουμε το γιατί με αναλυτικό τρόπο.

Αρχικά, ο κύριος Αμανατιδης είναι εκλεγμένος στην Α' Θεσσαλονίκης εδώ και αρκετά χρόνια. Επίσης εδώ και 3,5 χρόνια περίπου είχε την υπουργική θέση που προαναφέραμε. Κατάγεται όμως από το Κιλκίς. Έζησε κάποια χρόνια της ζωής στην περιοχή μας και πάντα είχε και έχει καλές σχέσεις με τον τόπο μας...

Ο κος Γ. Αμανατιδης πολλές φόρες στα χρόνια ''της πρώτης φοράς αριστερά'' με άμεσο ή έμμεσο τρόπο κάλυπτε το πολιτικό και κομματικό κενό που υπήρχε και υπάρχει στην περιοχή μας, ένεκα ότι οι εδώ εκλεγμένοι εκ του ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστη ενεργή παρουσία είχαν και έχουν στα τοπικά ζητήματα.

Με πολύ καλή διάθεση λοιπόν, ασχολήθηκε και έδωσε λύσεις στο βαθμό που αυτό ήταν δυνατό σε θέματα του τόπου μας, πχ σε ότι αφορά το ΤΕΙ Κιλκίς ή το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς etc.. Ασχολήθηκε με ζητήματα που δεν ενάγονται ούτε στο εκλογικό του ενδιαφέρον, ούτε στο υπουργικό του αντικείμενο. Κι όμως είχε καταλυτική παρουσία ο λόγος και το έργο του.

Παρουσία που ο τόπος είχε ανάγκη. Γιατί από το γενικό σύνολο των εκλεγμένων τοπικών, πολίτικων, και κομματικών αρχόντων ζήτημα 2-3 να ''ιδρώνουν την φανέλα'' για το Κιλκίς, επί της ουσίας.

Ονόματα των ικανών και των... μη ικανών δεν λέμε. Τους ξέρετε και τους με και τους δε...

-1 ικανός παίκτης λοιπόν για την περιοχή μας!

Και μπορεί σαν άτομο να μην ανήκω κομματικά και ιδεολογικά στον χώρο του κύριου Γ. Αμανατιδη, αλλά έχω μάθει να λέω την αλήθεια από μικρός, υπήρξε χρήσιμος και ικανός πολιτικός παράγοντας. Δεν είναι κακό να παραδεχομαστε τα θετικά ενός αντιπάλου. 

Και πάνω από όλα οφείλουμε να βάζουμε τον τόπο μας, όχι το κόμμα. Και το ξανατονίζω, κάλυπτε το κενό κάποιων άλλων εκ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος υφυπουργός που έχει πάρει την θέση του δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το Κιλκίς... διότι κατάγεται από τις Σέρρες και διότι δεν έχει παρουσιάσει και τίποτα πολιτικά σωστό τόσα χρόνια στην καριέρα του.

Έτσι λοιπόν κατανοούμε όλοι ότι το Κιλκίς ''έχασε'' κάτι, ρεαλιστικά, από αυτόν τον ''τζούφιο'' νέο ανασχηματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ...

1 σχόλιο:

  1. Ακομη και χωρις υπουργικη θεση η προσφορα του για τα δρωμενα στο κιλκις σας διαβεβαιω οτι θα ειναι σημαντικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.