Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Εκδήλωση με θέμα «Εν Νυκτί», στον αρχαιολογικό χώρο του Γυναικόκαστρου Κιλκίς

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς στο πλαίσιο των πανελλήνιων εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα τις ιστορίες της νύκτας, «Εν Νυκτί», διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, ώρα 20.00 στον αρχαιολογικό χώρο του Γυναικόκαστρου Κιλκίς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικόκαστρου και την Ομάδα Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης την εκδήλωση "Νυχτερινές διαδρομές, αφηγήσεις, μουσικές, … ουρανίων σωμάτων επισκοπήσεις στο βυζαντινό κάστρο του Γυναικόκαστρου Κιλκίς"

Ιστορίες αφηγούνται αρχαιολόγοι της Εφορείας υπό τους ήχους του κλαρινετίστα Ηλία Γκίρμπα. Η παρατήρηση των ουρανίων σωμάτων γίνεται με τηλεσκόπιο και τη βοήθεια της Ομάδας των Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.


Η εκδήλωση ξεκινά στην είσοδο του βυζαντινού κάστρου, ώρα 20.00, και είναι ελεύθερη για το κοινό.

*Συνιστούμε στους συμμετέχοντες να φορούν μακρύ παντελόνι, αθλητικά παπούτσια και να έχουν μαζί τους νερό, φακό ή φαναράκι και μαξιλαράκι ανάπαυσης.

Υπεύθυνες δράσεων: Δρ Γεωργία Στρατούλη, αρχαιολόγος - Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς & Δρ Μαρία Φαρμάκη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Τηλ. επικοινωνίας 2310 413 415 (Δευτέρα έως Παρασκευή 07.30-15.30)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου