Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ο Σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς, στο 8ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών

Δελτίο τύπου Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς συμμετείχε το Σάββατο 7 Ιουλίου στο 8ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών που διοργάνωσε και φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Θέρμης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Φράγμα Θέρμης, μια μαγευτική τοποθεσία, που φιλοξένησε δεκάδες συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Τη φετινή χρονιά έγινε ιδιαίτερη μνεία στην αλησμόνητη πατρίδα της Στενημάχου, αφού στην περιοχή της Θέρμης κατοικεί μεγάλος αριθμός Στενημαχιτών. 

Οι Εκδηλώσεις του ανταμώματος διήρκησαν τέσσερις μέρες, ξεκινώντας με μία ημερίδα αφιερωμένη στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πετριτσιώτισσας, στο Μπάτσκοβο της Στενημάχου, και κορυφώθηκαν το Σάββατο 7 Ιουλίου με το Πανελλήνιο Αντάμωμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των λαβάρων και παρουσίαση όλων των συλλόγων που συμμετείχαν. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν χοροί της Ανατολικής Ρωμυλίας από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων.

Τέλος, όλοι οι χορευτές και οι φίλοι των συλλόγων έγιναν ένα και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με θρακιώτικους ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.