Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Τι προτείνει ο Νίκος Τατίδης για την αξιοποίηση της στρατιωτικής περιουσίας στο Κιλκίς

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε το Κιλκίς ο κύριος Ζησιμάτος Γεώργιος, πού είναι ο υπεύθυνος για την αξιοποίηση της στρατιωτικής περιουσίας στο Υπουργείο Άμυνας. 

Με πρόσκλησή του, παρευρεθήκαμε στην επίσκεψη στο στρατόπεδο Δογάνη στο Κιλκίς, είμαστε παρόντες ο κύριος Ζησιμάτος, ο Ταξίαρχος Καπραβέλος Πάρις μαζί με άλλους βαθμοφόρους, η Γεωργιάδου Ελισσάβετ Συντονίστρια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Κιλκίς και εγώ, ως Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Η αξιοποίηση της στρατιωτικής περιουσίας προχωράει, υπάρχουν προτάσεις από μεγάλες εταιρείες, αλυσίδες. Του πρότεινα να μας παραχωρηθεί οικόπεδο από το στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου, έκτη Μεραρχία, από το στρατόπεδο Καμπάνη, δίπλα όπου ήταν οι αποθήκες. 

Οι αποθήκες έχουν αδειάσει, το οικόπεδο είναι περίπου 40 στρέμματα. Ένα κομμάτι από αυτό στα δέκα στρέμματα θα ήταν πολύ καλό για να γίνει το δικαστικό κτίριο. Σε λίγο θα υπάρξει συγκοινωνία λόγω του ΤΕΙ, θα γίνει κόμβος, θα γίνει ο περιφερειακός άρα θα είναι ένα σημείο πολύ εύκολο στην πρόσβαση.

Η αντιπρόταση είναι πως πρέπει να αποζημιωθεί ο στρατός στο 5% της αξίας,
δηλαδή: 

Τα δέκα στρέμματα αγροτεμάχιο στην περιοχή στοιχίζουν:

- με χίλια ευρώ ανά στρέμμα, τόσο πάει η εμπορική αξία, σύνολο δέκα χιλιάδες ευρώ άρα πρέπει να δώσουμε 500 ευρώ

- με 10,000, δέκα χιλιάδες ανά στρέμμα εκατό χιλιάδες πρέπει να δώσουμε 5,000 πέντε χιλιάδες ευρώ

- στην χειρότερη περίπτωση για εμάς να χαρακτηριστεί ως οικόπεδο με αξία περίπου 60 ευρώ ανά μ2, που σημαίνει αξία 600,000 εξακόσιες χιλιάδες άρα αποζημίωση 30,000 τριάντα χιλιάδες. Πάλι λίγα τα χρήματα για να το πάρει ο Δήμος, μάλιστα θα πρότεινα να το πάρει όλο ο Δήμος Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.