Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Το Τ.Ε.Ι Κιλκίς είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί και όχι να καταργηθεί

Δελτίο τύπου Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στη πιθανολογούμενη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση της δομής του Τ.Ε.Ι Κιλκίς και την συνακόλουθη υποβάθμιση του σε Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η τοπική κοινωνία του Κιλκίς δυστυχώς για ακόμη μια φόρα βιώνει τον εμπαιγμό και τη πλήρη απαξίωση και αδιαφορία από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων της.

Δυστυχώς μετά τις υποσχέσεις των Κυβερνώντων για την ίδρυση και λειτουργία τουλάχιστον ενός ακόμη τμήματος στο Τ.Ε.Ι Κιλκίς, σήμερα εκφράζονται σκέψεις για πλήρη κατάργηση του ως εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Το Τ.Ε.Ι Κιλκίς είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί με τη προσθήκη επιπλέον δύο τμημάτων και να μετεξελιχθεί σε Σχολή Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος καθότι πληροί τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις για μια τέτοια εκπαιδευτική δομή.

Η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην πόλη του Κιλκίς παράλληλα με την αναβάθμιση του Α.Τ.Ε.Ι Κιλκίς και η συστέγαση τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του δεύτερου, μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για εκπαιδευτική αναβάθμιση του νομού και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και της αγοράς.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλογιστούν το βάρος των ευθυνών τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την στήριξη του μοναδικού εκπαιδευτικού ιδρύματος ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης στο Νομό Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου