Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Απαιτητικά τα θέματα των Μαθηματικών, μέτριας δυσκολίας τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΚΙΝΗΤΡΟ Κιλκίς
Απαιτητικά τα θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές σήμερα. Τα θέματα Α και Β ήταν αναμενόμενα οπότε εύκολα μπορούν οι εξεταζόμενοι να φτάσουν στις 10 πρώτες μονάδες. 

Το θέμα Γ απαιτούσε βασικές γνώσεις από τη γεωμετρία της Β γυμνασίου και Β λυκείου, κάτι το οποίο σίγουρα δυσκόλεψε αρκετούς υποψηφίους καθότι δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με ασκήσεις γεωμετρικού τύπου. 

Κάτι ακόμα που προσέθετε δυσκολία στο θέμα Γ ήταν οι αρκετές πράξεις στο Γ3 τις οποίες έπρεπε να χειριστούν με εξυπνάδα, κάνοντας απλοποιήσεις ώστε να μη “χαθούν “ μέσα σε αυτές. Το θέμα Δ είχε αρκετή δυσκολία στο Δ4, κάτι που είναι αναμενόμενο βέβαια για ερώτημα τελευταίου θέματος. 

Τα θέματα σε γενικές γραμμές ήταν λίγο ευκολότερα από τα περσινά, με καλύτερη επιλογή θεμάτων, και κλιμακούμενης δυσκολίας.

Στα Αρχαία, τα θέματα ήταν σαφή ως προς τη διατύπωση και μέτριας δυσκολίας. Τα ερωτήματα ήταν αναμενόμενα και βατά. Το αδίδακτο κείμενο, ως κείμενο από την Ρητορική του Αριστοτέλη, εμφάνιζε κάποιες δυσκολίες αλλά το λεξιλόγιο που δινόταν ήταν αρκετά βοηθητικό. Σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα της γραμματικής και του συντακτικού, δεν υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Το Φροντιστήριο Μ.Ε. ΚΙΝΗΤΡΟ εύχεται καλή επιτυχία στους υποψηφίους που εξετάζονται την Τετάρτη 13/ 06/ 2018 στην Ιστορία, τη Φυσική και το Α.Ε.Π.Π


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου