Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πρόσκληση ΚΚΕ προς εικαστικούς καλλιτέχνες

Δελτίο τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ απευθύνει πρόσκληση προς τους εικαστικούς καλλιτέχνες για τη δημιουργία νέου, πρωτότυπου εικαστικού έργου με θέμα τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ όπως αυτά εκφράζονται στο σύνθημα:

ΚΚΕ 100 χρόνια. Με το λαό για το σοσιαλισμό!

«Σεμνή υπογραφή του λαού μας
στις λεωφόρους του μέλλοντος» Γ. Ρίτσος.

Το ΚΚΕ, τον Νοέμβρη του 2018, συμπληρώνει ιστορική διαδρομή ενός αιώνα αμέτρητων αγώνων, θυσιών και ανεκτίμητης προσφοράς στην εργατική τάξη και τον λαό. Αναδείχθηκε σε αναντικατάστατη δύναμη έμπνευσης και οργάνωσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αντιμετώπισε σκληρές δοκιμασίες, έμεινε όρθιο στις αντιξοότητες της ταξικής πάλης. 

Προχωράμε και συνεχίζουμε. Το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης του απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό που υποφέρει. Μελετά την Ιστορία του και αξιοποιεί τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν ώστε να γίνει πιο ικανό στην πάλη για το δίκιο και τη χειραφέτηση του λαού, για τη μόνη διέξοδο προς όφελός του, τον σοσιαλισμό και την οριστική απαλλαγή του από τις κρίσεις, τη φτώχεια, τους πολέμους που γεννά ο καπιταλισμός. 

Το ΚΚΕ παραμένει «το πιο νέο» κόμμα, γιατί πρεσβεύει το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα: Την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, τη θεμελίωση των νέων κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνεται στους εικαστικούς καλλιτέχνες (εγγεγραμμένα μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε.), τους απόφοιτους και τους σπουδαστές των Σχολών Καλών Τεχνών που συγκινούνται και εμπνέονται από τους αγώνες και το όραμα του ΚΚΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και εκτιμούν τον ρόλο του ως σταθερού υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών, όπως και την προσφορά του στην ανάπτυξη των τεχνών και του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου, και τους καλεί να συμβάλουν με τη δημιουργική συμμετοχή τους στην επιτυχία της έκθεσης.

Η συμμετοχή αφορά όλες τις μορφές εικαστικής έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, μεικτές τεχνικές, ψηφιδωτά, κεραμικά, φρέσκο, εγκαταστάσεις, έργα νέων τεχνολογιών: βίντεο, καλλιτεχνικές φωτογραφίες κ.ά.).

Η έκθεση των έργων θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβρη του 2018.

Όσοι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην έκθεση παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι 31 Μαΐου 2018 στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: art100yearskke@gmail.com Απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας: ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 6977715193 Χρύσα Κοφίνα, 6974235056 Νεφέλη Κυριάκου, 6945365369 Μπάμπης Τουμπέκης, 6932220709 Νάσος Χαλκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.