Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Συνάντηση εργασίας Τραχανίδη, πατ. Χριστόδουλου και Βεργίδη

Επίσκεψη εργασίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας κ. Αθανάσιος Τραχανίδης και ο π. Χριστόδουλος, ο οποίος ασχολείται εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως Γουμένισσας στην προσπάθεια ανάδειξης χώρων που αποτελούν ιστορικά τοπόσημα της Γουμένισσας. 

Ήδη ο Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου έχει αναπαλαιωθεί και έχει τεθεί σε λειτουργία, εν αναμονή βέβαια κάποιων τελευταίων βελτιωτικών παρεμβάσεων με βάση το λαμπρό σχεδιασμό. 

Ο π. Χριστόδουλος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βεργίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Π. Θωμαϊδη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της αντιπεριφέρειας για τα επόμενα στάδια της ανάδειξης των ιστορικών χώρων της πόλης που είναι το ιστορικό Σχολείο, το οποίο συνδέεται με τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου με κοινό αύλειο χώρο. 

Ο π. Χριστόδουλος και ο κ. Τραχανίδης ενημέρωσαν τους μετέχοντες στη σύσκεψη για τα σχέδια διαχείρισης πλέον των υπό ανάδειξη μνημείων με χρήση τόσο από απλούς επισκέπτες όσο και από εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό προερχόμενο από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

Στο γενικότερο σχεδιασμό της ανάδειξης ιστορικών χώρων περιλαμβάνεται βέβαια και το ιστορικό Μεταξουργείο ‘Χρυσαλίς’ στην είσοδο της πόλης, το οποίο προορίζεται για πρότυπο και επισκέψιμο Βιομηχανικό Μουσείο, αφού υπήρξε το μεγαλύτερο Μεταξουργείο των Βαλκανίων.

Η Γουμένισσα θα αποτελέσει και τόπο επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 έτη από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού εκεί έδρασαν κυρίως Γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις, αφήνοντας ως αποτύπωμα, μεταξύ άλλων, και την ιστορική βρύση στην κεντρική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.