Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Συνάντηση εργασίας Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και Αντιπεριφέρειας Κιλκίς

Συνάντηση εργασίας είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κιλκίς κα Γεωργία Στρατούλη. Την κα Στρατούλη συνόδευε ο αρχαιολόγος της ΕΦΑ Κιλκίς κ. Νεκτάριος Πουλακάκης. Στη σύσκεψη μετείχαν ο βουλευτής κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, η περιφερειακή σύμβουλος κα Μιχαλία Καραμισάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η συμπερίληψη των Αρχαιολογικών Χώρων του Κιλκίς στο γενικότερο πλαίσιο προβολής των επισκέψιμων χώρων με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Όπως είναι γνωστό καθ’ όλη τη διάρκεια του επετειακού 2018 για το νομό έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις αρχής γενομένης από την επέτειο της Μάχης του Σκρά (13 Μαΐου 2018) όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η συστηματική και στενή συνεργασία με τις Διπλωματικές Αποστολές (Προξενεία, Πρεσβείες) των Συμμάχων Χωρών και κυρίως της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων και Μνημείων (Μ. Βρετανία). 

Συζητήθηκε επίσης και συμφωνήθηκε ώστε η όλη προσπάθεια του 2018 να είναι η απαρχή για μία διαρκή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των μνημειακών τόπων του Κιλκίς από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 

Μία προσπάθεια που θα περιλαμβάνει τόσο την ανασκαφική ανάδειξη μνημείων όσο και τη συντονισμένη διαχείρισή τους, με απώτερο στόχο την προσέλκυση επισκεπτών μέσω της συμπόρευσης πολιτισμού και τουρισμού. 

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι βασικές επετειακές εκδηλώσεις για το 2018 που θα λάβουν χώρα κυρίως στους μνημειακούς τόπους του νομού (Πολύκαστρο, Δοϊράνη, Κρηστώνη κλπ).


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου