Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Για τρίτη φορά διεθνές βραβείο για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς 
Το 5ο Δημοτικό Κιλκίς είναι, εδώ και οκτώ χρόνια μέλος του διεθνούς θεματικού δικτύου Learning about forests – Μαθαίνω για τα Δάση, του οποίου εθνικός συντονιστής για την Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), μέλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, F.E.E. 

Η αξιολόγηση των δράσεων των συμμετεχόντων σχολείων γίνεται ανά διετία και το σχολείο μας αριθμεί ήδη τρία βραβεία, με πιο πρόσφατο αυτό που πήραμε τον Μάρτιο του 2018, για το πρόγραμμα και τις δράσεις που υλοποιήσαμε τα έτη 2015-16 και 2016-17. 

Το βραβείο παραδόθηκε στην συντονίστρια των προγραμμάτων της ΕΕΠΦ για το σχολείο μας, την κα Αφροδίτη Ντίνου, η οποία συμμετείχε και με παρουσίαση, στην τελετή βράβευσης, που έγινε στις 10 Μαρτίου 2018, στο Μουσείο Γουλανδρή.

Η εξαιρετική συγκυρία για το σχολείο μας, που έχει φέρει κι αυτά τα βραβεία, είναι η συμμετοχή όλων των τάξεων του σχολείου, έστω με κάποια δράση, στο πρόγραμμα κι η αποδοτική κι ευφάνταστη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών. 

Όλοι σχεδόν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έχουν υλοποιήσει το πρόγραμμα σε κάποιες χρονιές των βραβεύσεων, γεγονός πολύ καθοριστικό για την διαμόρφωση περιβαλλοντικής κουλτούρας στο σχολείο, αλλά και αποτελεσματικότερων δράσεων.

Στην φετινή βράβευση, εκτός από την συντονίστρια του προγράμματος, συμμετείχαν επίσης οι Ευθυμιάδου Βαρβάρα, Ευθυμιάδου Ιωάννα, Λαζίδου Νατάσα, Μηλιόγλου Μιχάλης, Μπόσκου Κατερίνα, Πραξιγά Μαίρη, Σακελλαρίου Κώστας, Σιωπίδου Γεωργία και Χρας Γιάννης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και εις άλλα με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου