Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

SOS: «Εξαπάτηση εταιριών από την εταιρεία "EU Business Register"»

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Από την Πρεσβεία στην Χάγη της Ολλανδίας λάβαμε επιστολή με θέμα:
«Εξαπάτηση εταιριών από την εταιρεία "EU Business Register"».
Η εταιρεία EU Business Register χρησιμοποιεί τον τίτλο αυτόν για να δημιουργήσει σύγχυση με το Ευρωπαϊκό Μητρώο Επιχειρήσεων (European Business Register http://www.ebr.org/).

Η εν λόγω εταιρεία (EU Business Register) αποστέλλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εταιρίες με σκοπό δήθεν την δωρεάν εγγραφή σε ένα μητρώο επιχειρήσεων.

Ωστόσο, στο έντυπο που αποστέλλεται στις εταιρείες προς συμπλήρωση, αναφέρεται ότι πρόκειται για τριετή συνδρομή, με ετήσιο τέλος 995 ευρώ και αυτόματη ανανέωση εάν ο συνδρομητής δεν ακυρώσει εγκαίρως τη συνδρομή.

Σας ενημερώνουμε ότι το σχετικό e-mail από την εταιρεία EU Business Register χρησιμοποιείται ως παράδειγμα αποστολής e-mail εξαπάτησης στην σχετική ολλανδική ιστοσελίδα βοήθειας για την απάτηhttps://www.fraudhelpdesk.org/ :

https://www.fraudhelpdesk.org/alerts/tricked-into-a-costly-subscription-eu-business-register/

https://www.fraudehelpdesk.nl/vragen-meldingen-cpt/eu-business-register-2018-2019/

Η εταιρεία EU Business Register δεν είναι εγγεγραμμένη στο ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Υπάρχουν σύνδεσμοι και συζητήσεις στο διαδίκτυο, όπου αναφέρεται ότι πρόκειται περί απάτης.

Για ενημέρωσή σας, σας πληροφορούμε ότι στην ιστοσελίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ολλανδίας ( https://www.kvk.nl/producten-bestellen/ ) υπάρχει η δυνατότητα να αναζητήσει κάποιος στοιχεία μίας εταιρίας για την οποία ενδιαφέρεται.

Θα συμβουλεύαμε στις ελληνικές εταιρίες στις οποίες απευθύνεται η EU Business Register να διαγράφουν τα e-mail που αποστέλλονται από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.