Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Για τη Μακεδονία "Όσοι ζωντανοί"

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν το αποδεχτεί η Ελλάδα.
Τα Ελλαδικά παπαγαλάκια, εντός και εκτός βουλής, παλιά και νέα, μεταλλαγμένα και μη, οι Γκαίμπελς της σύνθετης ονομασίας, του "έντιμου συμβιβασμού" και της "ευκαιρίας που δεν πρέπει να χαθεί ", βγήκαν στην αγορά για να προωθήσουν, μετά τη Θράκη, το Αιγαίο, την Κύπρο, τα Μνημόνια, το νέο προϊόν τους: Την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους κλέφτες.

Πέραν της χυδαίας προτροπής στους Έλληνες, αρκετοί μέλη των κομμάτων τους, να μη συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, αναφέρονται στο "επιχείρημα" ότι όλες οι χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. 

Και τότε γιατί ΟΛΟΙ πιέζουν την Ελλάδα να το πράξει και αυτή; Γιατί ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως χωρίς τη συναίνεση της Ελλάδας δεν υφίσταται καμία αναγνώριση! Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν το αποδεχθεί η Ελλάδα, μόνο εάν αποδεχθεί την κλοπή!

Σήμερα ο Ελληνισμός βλέπει ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η οποία καπηλεύεται τον ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτικό όρο Μακεδονία, έχει καταλήξει να αποτελεί μία διαπραγμάτευση από την οποία απουσιάζει η ιστορία. Αντιθέτως είναι παρούσα η προπαγάνδα, η κλοπή, ο εθνικισμός, ο εκβιασμός και το ψεύδος…

Επί της ουσίας, η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας, ενός όρου που δεν είναι απλώς ένα ζήτημα του παρελθόντος, όπως υποστηρίζουν οι προπαγανδιστές υποστηρίζουν, αλλά ένα θέμα που συνδέεται με το μέλλον, αποτελεί μείζονα συνιστώσα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και των ελληνικών συμφερόντων.

Η ιστορία όταν τη γνωρίζεις και τη σέβεσαι σου δίνει λύσεις και σε ανταμείβει. Ας τη συμβουλευτούν όλοι και ας πράξουν το καθήκον τους, όπως το επιβάλλει η ελληνική ιστορία και ιδιαίτερα αυτή της Μακεδονίας. "Όσοι ζωντανοί που έγραφε ο Ιων Δραγούμης!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.