Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Γεωργαντάς: "Να απαλλαγούν από το τέλος διοδίων οι μόνιμοι κάτοικοι Παιονίας"

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς με θέμα: «Οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Παιονίας πρέπει άμεσα να απαλλαγούν από το τέλος διοδίων».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης :

«Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 ξεκίνησε η λειτουργία του σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στους Ευζώνους Κιλκίς. Το Υπουργείο με έκδοση σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων καθόρισε τις κατηγορίες των οχημάτων τα οποία θα απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους διοδίων για όλη την Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες σε αυτήν. 

Σύμφωνα με τις σχετικές ρυθμίσεις πρέπει να απαλλάσσονται πλην όλων των άλλων κατηγοριών και α) όσοι κάτοικοι έχουν την κύρια κατοικία τους εντός των ορίων των απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών και β) τα επαγγελματικά οχήματα όσων διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση εντός των σχετικών περιοχών.

Ενώ όμως η σχετική διαδικασία για τους δικαιούχους έχει ήδη ξεκινήσει, ο Δήμος Παιονίας δεν έχει συμπεριληφθεί στους σχετικούς πίνακες και δεν υπάρχει η δυνατότητα για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους μόνιμους κατοίκους. 

Είναι αναγκαίο άμεσα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία σε βάρος των κατοίκων της ακριτικής περιοχής μας και να συμπεριληφθεί και ο Δήμος Παιονίας στις απαλλασσόμενες γεωγραφικές περιοχές με βάση τις σχετικές διατάξεις όπως άλλωστε έχει αιτηθεί και ο Δήμος Παιονίας.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Γιατί έχει καθυστερήσει η ένταξη του Δήμου Παιονίας στις απαλλασσόμενες περιοχές από την καταβολή τέλους διοδίων;

Πότε θα συμπεριληφθούν και οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Παιονίας στους δικαιούχους απαλλαγής από το τέλος διοδίων για το σταθμό των Ευζώνων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου