Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

ΚΚΕ: "Ιστορικό θράσος η αποσιώπηση της αναφοράς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Δελτίο τύπου Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Το κλείσιμο της αναφοράς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την αποσιώπησή της από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14-12-2017 για τις «Εργασίες της Επιτροπής Αναφορών το 2016».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην ομιλία του συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Χθες, 13 Δεκέμβρη, συμπληρώθηκαν 74 χρόνια από το ολοκαύτωμα, δηλαδή την εκτέλεση όλων των ανδρών και αγοριών των μαρτυρικών Καλαβρύτων, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Ένα από τα δεκάδες ολοκαυτώματα, τα χιλιάδες εγκλήματα του ναζισμού στην Ελλάδα, για τα οποία, παρά τις αποφάσεις διεθνών οργάνων, η Γερμανία ουδέποτε πλήρωσε αποζημιώσεις.

Κι όμως :

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, αξιοποιώντας και την άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί, δεν διερεύνησε την αναφορά που κατέθεσε η Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σε συνεργασία με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για τις αποζημιώσεις αυτές, αλλά διέγραψε από τα πρακτικά της Επιτροπής ακόμη και το ότι υπήρξε ποτέ μια τέτοια αναφορά.

Αυτό εσείς το ονομάζετε «δημοκρατικό έλεγχο». Δεν είναι απλό λάθος. Είναι ιστορικό θράσος.

Έτσι ξαναγράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση την ιστορία: με διαστρεβλώσεις, εφευρέσεις φανταστικών γεγονότων, αποσιωπήσεις των πραγματικών.

Έτσι παίρνουν θάρρος ακροδεξιοί, ναζιστές, Χρυσαυγίτες νοσταλγοί του Χίτλερ, το οπλισμένο χέρι αυτού του συστήματος κατά του λαού.

Όσο και εάν διάφοροι εδώ μέσα το θέλουν και επιμένουν, η μνήμη είναι όπλο στα χέρια των λαών και δεν θα το παραδώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου