Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Οι "Αργοναύτες" τιμούν τους πολιούχους του Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
«Πεντεκαίδεκα άνδρας πολυάθλους τιμήσωμεν, Τιβεριουπόλεως πάσης τα αρχαῖα καυχήματα, ομού δε τους προστάτας του Κιλκίς, τους σκέποντας λαόν τον ευσεβή».
Για ακόμη μία χρονιά η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" τίμησε τον εορτασμό της μνήμης των πολιούχων της πόλης μας Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κκ Εμμανουήλ στον ιερό ναό Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.

Παρόλο το ψύχος και την κακοκαιρία των ημερών ο σύλλογος των Αργοναυτών, γνωρίζοντας το βαρύ αλλά συνάμα και υψηλό φορτίο που κουβαλά επί 47 ολόκληρα χρόνια ως ο συλλογικός εκφραστής του ποντιακού προσφυγικού στοιχείου της πόλης μας, παραβρέθηκε και εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις με τιμητικό άγημα ενδεδυμένο με παραδοσιακές ενδυμασίες του Πόντου και το λάβαρο του συλλόγου.

Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τα μέλη του συλλόγου που δέχθηκαν να τον εκπροσωπήσουν και εξαίρει τη θρησκευτική τους ευσέβεια αλλά και το παράδειγμα εθελοντισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου