Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τις εκλογές στο επιμελητήριο

Κάλεσμα ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΒΕ
Συνάδελφε μικρέ αυτοαποσχολούμενε, βιοτέχνη, έμπορα, επαγγελματία,
η «ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ» που στηρίζεται από την ΠΑΣΕΒΕ σε καλεί να στηρίξεις το μοναδικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που την επόμενη μέρα των εκλογών του επιμελητηρίου θα είναι δίπλα σου στους αγώνες, στην διαμόρφωση αγωνιστικών αιτημάτων, στην αποκάλυψη των σχεδιασμών πίσω από την πλάτη σου για τη συνέχιση μιας πολιτικής που σε θεωρεί «διαρθρωτικό» πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Έχεις πλέον αρκετή πείρα. Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα με τον βιομήχανο, τον τραπεζίτη, τον μεγαλέμπορο. Είναι όλοι αυτοί που και όλο το διάστημα πριν την κρίση αλλά και μέσα στην κρίση βγήκαν κερδισμένοι (ακόμα και αυτοί που οι δουλειές του έπεσαν έξω).

Σε αυτούς στέκεται απέναντι η ΑΑΣ. Αντίθετα, στέκεται δίπλα σου που φυτοζωείς, κυνηγημένος από τα χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, την έλλειψη στοιχειώδους κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών όπως η υγεία, η παιδεία και η πρόνοια.

Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΑΣ συμμετέχουν στις εκλογές με σκοπό:

την αποκάλυψη όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών και μέτρων που θα προωθούνται εις βάρος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων. Θα αξιοποιήσουν αυτό το βήμα που θα τους εμπιστευθούν οι συνάδελφοι, για να ενημερώνουν αυτούς και τα σωματεία τους για κάθε εξέλιξη, για να οργανώνεται η πάλη και αντίστασή τους έγκαιρα, χωρίς να εγκλωβίζεται σε νέες αυταπάτες και νέα «αφηγήματα».

την οργάνωση και τη συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων σε αγωνιστική διεκδικητική κατεύθυνση. Σήμερα, γίνεται πιο φανερό ότι χρειαζόμαστε εκλεγμένους αγωνιστές και όχι «αξιόπιστους συνομιλητές» των κυβερνήσεων.

την ανάδειξη του πραγματικού αντίπαλου των μικρών ΕΒΕ που δεν είναι άλλος από την πολιτική στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κατ' εντολή των τελευταίων. Αυτοί οιμονοπωλιακοί όμιλοι, και οι πολιτικές στήριξής τους, είναι υπεύθυνοι για την δεινή οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των μικρών ΕΒΕ.

την ανάγκη συμπόρευσης - συμμαχίας των μικρών ΕΒΕ με την εργατική τάξη, την φτωχομεσαία αγροτιά που και ο δικός τους βίος γίνεται συνεχώς δυσκολότερος ακριβώς από την ίδιααντιλαϊκή πολιτική.

Ποιος ήταν ο ρόλος των επιμελητηρίων όλα τα προηγούμενα χρόνια; Από την πιο απλή κουβέντα με κάθε συνάδελφο προκύπτει ότι τα επιμελητήρια πανελλαδικά, όπως και στο Κιλκίς, ήταν απόντα από τα προβλήματα και τις ανησυχίες των μικρών ΕΒΕ. Απεναντίας:

Έπαιξαν ενεργό ρόλο στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων, ότι δήθεν οι πολιτικές αυτές θα εξασφάλιζαν και τα δικά τους συμφέροντα μαζί με τιςέτσι κι αλλιώς προνομιούχες μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Συνέβαλαν τα χρόνια της κρίσης στη νομιμοποίηση της επίθεσης απέναντί σου, αναμασώντας κάθε συκοφαντικό ιδεολόγημα, για τους κακοπληρωτές και φοροφυγάδες α/α, τοπαραεμπόριο, την ανάγκη άρσης των στρεβλώσεων στην αγορά, κτλ.

Τάχθηκαν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, στήριξαν τα επιχειρήματα των κυβερνήσεων και των μεγαλοβιομηχάνων και τραπεζιτών που ζήταγαν μέτρα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, των απεργιών, επειδή δήθεν απορυθμίζουν την αγορά και διώχνουν τους πελάτες από τα μαγαζιά.

Δεν προέβαλλαν κανένα αίτημα που να απαντάει στις ανάγκες των μικρών ΕΒΕ, να τους ανακουφίζει για τη φορολογία, το ασφαλιστικό κτλ.

Χέρι - χέρι με τις ηγεσίες των μεγαλοεπιχειρηματιών των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ φέρουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα σε βάρος σου στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την έλλειψη εμπιστοσύνης στα μάτια χιλιάδων συναδέλφων που σήμερα προσπαθούν μάταια ο καθένας μόνος του να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.

Επιβεβαιώθηκε ότι τα επιμελητήρια είναι το “μακρύ χέρι” των κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση των αιτημάτων των αυτοαπασχολούμενων στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεων.

Κοντολογίς, το επιμελητήριο ούτε μπορεί να «αλλάξει» ούτε να «πρωταγωνιστήσει» με δυνάμεις που έχουν υπογράψει δήλωση υπακοής σε πολιτικές που οδηγούν τους μικρούς ΕΒΕ με μαθηματική ακρίβεια στον εξανδραποδισμό.

Οι μικροί ΕΒΕ έχουν ανάγκη να εκλέξουν αγωνιστές συμβούλους που θα σταθούν απέναντι στη λαίλαπα που φέρνουν οι κυβερνήσεις και οι αξιόπιστοι συνομιλητές, που θα συμβάλλουν στην αλλαγή των συσχετισμών στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, που θα ξεσκεπάσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες, που θα είναι την επόμενη μέρα στους δρόμους, στο κίνημα για να αναχαιτιστεί η επίθεση που δεχόμαστε και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.