Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Αναμενόμενα πετυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση του συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς


Δελτίο τύπου Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς «ο Άγιος Τρύφων»
Το βράδυ τις 5 Νοεμβρίου 2017, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από το σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς «ο Άγιος Τρύφων», σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς, αφηγηματική μουσικοχορευτική εκδήλωση, όπου ο αρχαίος μύθος συναντά τη λαϊκή παράδοση, ο θεός τον άνθρωπο, ο πόλεμος την ειρήνη και η αγάπη τη μαγεία της ζωής. Και όλα αυτά με επίκεντρο το «Κρασί των Αγίων… και της νύμφες της Στενημάχου.

Το σενάριο, η σκηνοθεσία και η αφήγηση του μύθου έγινε από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Δ. Τσαντάκη, ενώ η σκηνογραφία ήταν έργο του συμπολίτη μας κ. Χρήστου Τομπουλίδη. Στην εκδήλωση, εκτός από τους διοργανωτές, συμμετείχαν δυναμικά η Σχολή Μπαλέτου της κ. Ματίνας Κουρσάρη και ο πολιτιστικός σύλλογος Παλατιανού «Παναγία Σουμελά». Το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης κάλυψαν οι καταξιωμένοι μουσικοί: Νίκος Αγγούσης (κλαρίνο), Μάκης Μπακλατζής (βιολί- τραγούδι), Γιάννης Πούλιος (λαούτο), Δημήτρης Παναγούλιας (κρουστά), Θεόδωρος Σαχπεκίδης (λύρα) και Γιάννης Σαχπεκίδης (νταούλι).

Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Στενημαχιτών, έχοντας επικεφαλής τη χοροδιδάσκαλο κ. Δέσποινα Τσαγκάρη και ο σύλλογος ποντίων Παλατιανού τον κ. Κώστα Παυλίδη, παρουσίασαν χορούς της Θράκης, της Μακεδονίας, του Πόντου και της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Δημητρίου π. Ευστάθιος, η αντιδήμαρχος κ. Κατερίνα Ζιούτα, ως εκπρόσωπος του Δήμου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Δημήτρης Τσαντάκης, ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΛ κ. Ν. Τατίδης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς κ. Μαρία Τσοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας κ. Κώστας Μαμουδάκης, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. διάφορων συλλόγων και εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου.

Η όμορφη εκδήλωση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό των παριστάμενων από την πρόεδρο του συλλόγου Στενημαχιτών κ. Ευαγγελία Μαυρομάτη- Τομπουλίδου και την αντιδήμαρχο κ. Ζιούτα και έκλεισε με τις ευχαριστίες της προέδρου Στενημαχιτών προς όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης και τους προσκεκλημένους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.