Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Κιλκίς: Ημερίδα για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την ''Επιμορφωτική'' μ.ΕΠΕ Κιλκίς διοργανώνουν ημερίδα με θέμα ''Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα'' την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 σε αίθουσα εκδηλώσεων της Επιμορφωτικής (οδός Δοϊράνης 56).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

16:00 – 16:15 Προσέλευση

16:15 – 16:30 Έναρξη – Χαιρετισμοί

16:30 – 16:50 Σύντομη αναφορά στην υλοποίηση των Σεμιναρίων Λαϊκής Επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς – Στόχοι – Δράσεις – Αποτελέσματα.

Εισήγηση: Ελευθερία Σπανού, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης Δήμου Κιλκίς.

16:50 – 17:15 Εισαγωγή στην έννοια της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Οικονομίας- Δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης – Ορισμός – Στόχοι.

Εισήγηση: Κωνσταντίνος Ταλαμπίρης, οικονομολόγος, εκπαιδευτικός.

17:15 – 17:45 Συνοπτική περιγραφή του Οδηγού για τη δημιουργία, επιδότηση και λειτουργία κοινωνικής επιχείρησης – Βιωματική άσκηση (Role playing) με εναλλαγή ρόλων για την κατανόηση του θέματος.

Εισήγηση: Χάρης Μαρκόπουλος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

17:45 – 18:15 Δημιουργία, επιδότηση και λειτουργία κοινωνικής επιχείρησης – Πόροι – Χρηματοδότηση – Καινοτομία. Αναφορά σε καλές εφαρμογές – παραδείγματα κοινωνικών επιχειρήσεων.

Εισήγηση: Μιχάλης Αρκούδας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Οικονομικών Επιστημών.

18:15 – 18:45 Απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες των Σεμιναρίων Λαϊκής Επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς και πιστοποιήσεων της ACTA στους επιτυχόντες στις εξετάσεις πιστοποίησης (Πρόκειται για σεμινάρια όπου προβλεπόταν πιστοποίηση).

Η ημερίδα υλοποιείται με τη χρηματοδότηση εσόδων του Προγράμματος Λαϊκής Επιμόρφωσης (πρώην ΝΕΛΕ).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διατεθούν καφές και βουτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.