Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Σέρρες: Ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομίας για την οδική ασφάλεια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017.
Στο πλαίσιο των δράσεων ενημερώθηκαν οι πολίτες και κυρίως οι μαθητές, για τη σωστή οδική συμπεριφορά, την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και για τις κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την καλλιέργεια σεβασμού στην οδική ασφάλεια από μικρή ηλικία.

Πιο αναλυτικά, χθες (22 Σεπτεμβρίου 2017) το πρωί σε πληροφοριακό περίπτερο που λειτούργησε στο κέντρο της πόλης των Σερρών, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Σερρών ενημέρωναν τους επισκέπτες πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια με κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα αστυνομικοί της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Σερρών πραγματοποίησαν βιωματική ενημερωτική δράση σε μαθητές, μέσω ειδικού εκπαιδευτικού λογισμικού, με στόχο την εκμάθηση και την εμπέδωση βασικών κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής.

Επιπλέον το πρωί της 21 Σεπτεμβρίου 2017, μαθητές δημοτικών σχολείων είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην πόλη των Σερρών και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν από καταρτισμένο προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, για την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:

➤Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.

Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.

Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.

Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.

Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.

Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.

Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.

Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.

Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου