Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Μεγάλες μουσικές στιγμές στη βεράντα της Μονής Λαζαριστών - Πρόγραμμα Ιουλίου

Πολλές φορές οι μεγάλες μουσικές απολαύσεις χρειάζονται και τον ιδιαίτερο χώρο τους για να λειτουργήσουν. Γι αυτό και τον φετινό Ιούλιο το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα λειτουργήσει σε ειδικό χώρο, στη μεγάλη βεράντα του συγκροτήματος της Μονής, τη ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ, που μόνο μικρές μουσικές απολαύσεις δεν θα έχει!
Διαμορφωμένος σαν μια μεγάλη υπαίθρια μπουάτ, σαν ένα καλοκαιρινό μπαρ κάτω από το φως των αστεριών και με θέα το ολόφωτο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών, ο χώρος της Μικρής Σκηνής θα κάνει έναρξη με μια μοναδική και πρωτότυπη σύμπραξη των Opera Chaotique, της Σταματίας Μολλούδη και των Fortissimo (6/7)!

Θα ακολουθήσει ο αγαπημένος Λουδοβίκος των Ανωγείων με τραγούδια , ιστορίες και άφθονα συναισθήματα (11/7), η συνθετική δύναμη των Γιώργου Ανδρέου και Γιώργου Καζαντζή (13/7), ο Δημήτρης Μυστακίδης με τα «Ρεμπέτικα της κιθάρας» (14/7), οι αειθαλείς Χειμερινοί Κολυμβητές (18/7), ο αισθαντικός Νίκος Ξυδάκης (20/7,) η Γεωργία Νταγάκη με τον Σταύρο Σιόλα (24/7) και η Μαρία Παπαγεωργίου με τις απρόσμενες διασκευές της (26/7). Για το κλείσιμο του πρώτου μέρους της Μικρής Σκηνής προγραμματίστηκε μια βραδιά αργεντίνικου τάνγκο, μια milonga με τους Locos de Atar (27/7).


Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμή εισιτηρίου:
8€, 10€, 12 €

Σημεία Προπώλησης:
- Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21
- Σάρωθρον, Κατούνη 17, Λαδάδικα
- Speaty, Μ. Αλεξάνδρου 67, Εύοσμος
- Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt, My Market και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr
- Ηλεκτρονικά στο viva.gr

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΠΕ 6/7
Opera Chaotique – Σταματία Μολλούδη + Fortissimo


Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη σύμπραξη θα παρουσιάσει στην έναρξη της η Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: οι Opera Chaotique, δηλαδή οι Tenorman & Voodoo Drummer παρουσιάζουν παρέα με τη μezzosoprano Σταματία Μολλούδη ένα σουρεαλιστικό καλοκαιρινό show, με καινούρια στοιχεία και όλα τα συνθετικά που τους έχουν καθιερώσει στη διεθνή σκηνή ως ένα πρωτοποριακό σχήμα: χιούμορ, εφευρετικές διασκευές γνωστών τραγουδιών, πρωτότυπη δική τους μουσική, αλληλεπίδραση με το κοινό και μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά που μόνο στις ζωντανές τους εμφανίσεις μπορεί κάποιος να ζήσει.

Και σαν μην έφτανε όλο αυτό υπάρχουν στη βραδιά και οι υπέροχες Fortissimo! Αυτό το απολύτως εκρηκτικό γυναικείο Electric String Quartet, που αποτελείται από τέσσερις ταλαντούχες κοπέλες, διπλωματούχες μουσικούς και μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης, δεν χρειάζεται πια συστάσεις! Με συμμετοχές σε συναυλίες, φεστιβάλ, VIP events, gala τόσο στην, όσο και στο εξωτερικό, ξεσηκώνουν τους πάντες μ’ ένα ρεπερτόριο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ακούσματα αγαπημένων και γνωστών κλασικών έργων, ρομαντικής και lounge μουσικής. Η μοναδικότητα και η καινοτομία των Fortissimo όμως έγκειται στην παρουσίαση ενός δυναμικού μουσικού προγράμματος που συνδυάζει την κλασική μουσική με ποπ, ροκ και λάτιν ήχους.

Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 8 €

ΤΡ 11/7
Λουδοβίκος των Ανωγείων
«Ο έρωτας και ο χρόνος»

Ο αγαπημένος Λουδοβίκος των Ανωγείων θα βρεθεί μαζί με τους μουσικούς του για μια μοναδική βραδιά στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

«Και τι δεν θα ΄δινα για την τρέλα και τα νιάτα σου», είπε ο Χρόνος στον Έρωτα. «Άρχοντας χρόνε, η τρέλα μου δεν πωλείται και καμιά τρέλα δεν πωλείται. Για τα νιάτα όμως, που εσύ θα τα φθείρεις το συζητώ! Τι μου δίνεις;». «Ό,τι μου ζητήσεις». «Θέλω ένα κουμπί! Να σε σταματάω όποτε θέλω». Ο Χρόνος χαμογελά, του χαϊδεύει τα σγουρά μαλλιά και του λέει: «Είσαι τόσο σπουδαίος μα όχι έξυπνος. Όλη σου η αξία είναι ακριβώς σ’ αυτό, επειδή δεν έχεις το χρόνο! Αν κατάλαβες…»

Όπως πολύ καλά ξέρουν οι πολυάριθμοι φίλοι του, αυτή θα είναι μια βραδιά με παραμύθια και τραγούδια και φυσικά με τον μοναδικό τρόπο που το κάνει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Με αγαπημένα τραγούδια που όλοι και όλες τα τραγουδήσαμε ψιθυριστά, με ιστορίες που μοιάζουν παραμυθένιες, αλλά κρύβουν τις μεγαλύτερες και αναλλοίωτες αλήθειες, με σκέψεις και με συναισθήματα και με οδηγό την ευαισθησία και την αγάπη, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε όχι μόνο έναν τροβαδούρο των αγνών αισθήσεων, αλλά κι έναν καλλιτέχνη – υπενθύμιση ότι τα σκοτάδια διαλύονται με αλήθειες και ψιθύρους...

Συμμετέχουν:
Αλίκη Ζωγράφου (τραγούδι)
Αντώνης Μυτακίδης (κιθάρα)
Μανώλης Μπαρδάνης (αφήγηση, φυσαρμόνικα)
Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα)

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€

ΠΕ 13/7
Γιώργος Ανδρέου & Γιώργος Καζαντζής
Μαζί τους: Απόστολος Ρίζος – Κορίνα Λεγάκη


Δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες και δημιουργούς, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής συναντιούνται για μια καλοκαιρινή συναυλία στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. 

Οι μουσικές τους συνθέσεις έχουν «ντύσει» κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και έχουν αποτελέσει ρεπερτόριο συναυλιών πολλών ορχηστρών. Πολυσύνθετοι και με πολλά ενδιαφέροντα και οι δυο τους, έχουν διευθύνει φεστιβάλ πολιτισμού, έχουν επιμεληθεί εκδοτικά labels της δισκογραφίας, έχουν συμμετάσχει σε δράσεις κοινωφελείς και εθελοντικές καθώς και σε συνέργειες γύρω από την ελληνική μουσική και το ελληνικό τραγούδι. 

Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, αποφάσισαν να ξαναβρεθούν μαζί στην σκηνή, παρουσιάζοντας καινούργια και κλασικά δείγματα της συνθετικής τους δουλειάς και δημιουργούν καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες τόσο με το άρωμα των συνθέσεών τους, όσο και με σημαντικά ποιητικά κείμενα τα οποία έχουν μελοποιήσει.

Συμμετέχει και ερμηνευτικά αλλά και με το προσωπικό του ρεπερτόριο ο Απόστολος Ρίζος, ένας από τους πιο καταξιωμένους και ενδιαφέροντες τραγουδοποιούς της εποχής μας. Έχουν ξεχωρίσει οι προσωπικοί του δίσκοι τόσο αυτοί που βασίζονται σε δικές του συνθέσεις όσο κι εκείνοι στους οποίους ερμηνεύει πρωτότυπο υλικό σημαντικών συνθετών και τραγουδοποιών. Ερμηνεύει επίσης, η Κορίνα Λεγάκη, μια σημαντική ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, με πολλές ποιοτικές μουσικές συμμετοχές και συνέργειες και με αξιόλογη πολυσυλλεκτική δισκογραφία. Πολύγλωσση και πολυσύνθετη, έχει επίσης ερμηνεύσει και ηχογραφήσει τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου και του κινηματογράφου.

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€

ΠΑ 14/7
Δημήτρης Μυστακίδης
«Τα ρεμπέτικα της κιθάρας»


Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο. Στις παραστάσεις του οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, αλλά και με τους διεθνιστές που εκτιμούν την ανά τον πλανήτη λαϊκή φλέβα, διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος.

Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε κι ο νέος δίσκος AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη που περιλαμβάνει ρεμπέτικα τραγούδια που εκδόθηκαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο δεξιοτέχνης μουσικός τα αναπλάθει με την προσωπική του σφραγίδα αλλά και την τεχνική των παλιών εκτελέσεων, η οποία περιγράφεται με τον όρο «τσιμπητή» και σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό μας τα παρουσιάζει στις τωρινές του εμφανίσεις.

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€

ΤΡ 18/7
Χειμερινοί Κολυμβητές


Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, συμπληρώνουν αισίως 37 χρόνια από την εμφάνισή τους στη δισκογραφία και 52 χρόνια από τον σχηματισμό του αρχικού πυρήνα τους με τους Α. Μπακιρτζή, Ι. Παπαδάμου και Κ. Σιδέρη. Στη Μονή Λαζαριστών εμφανίζονται για τέταρτη φορά. Την πρώτη είχαν εγκαινιάσει την επαναλειτουργία της Μονής ως χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων. Την τελευταία, πριν δυο χρόνια, γιόρτασαν τα 35 τους χρόνια στη δισκογραφία. Προσβλέπουν σε νέους ακροατές, όμως, ως Θεσσαλονικείς οι περισσότεροι, ελπίζουν να συναντήσουν και παλιούς φίλους, συμμαθητές και συγγενείς.

Θα κατέβουν σε πλήρη σύνθεση. Θα παρευρίσκονται, λοιπόν, κατά σειράν αρχαιότητος προσχώρησης στο σχήμα, οι Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι), Κώστας Σιδέρης (μεσομπούζουκο, τραγούδι), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, τραγούδι, Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Θοδωρής Ρέλλος (κλαρίνο, σαξόφωνο), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα).

Θα επιχειρήσουν, ως συνήθως, να καλύψουν το ρεπερτόριό τους απ’ τους οκτώ δίσκους που έχουν εκδώσει, συμπληρωμένο με ανέκδοτα τραγούδιά τους και λίγα τραγούδια από την παράδοση του ρεμπέτικου και του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία. Απ’ τα μικρόφωνα θα παρελάσουν, υποθέτουν και ελπίζουν, φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι, πλαισιώνοντας τις αυτοσχέδιες χορωδίες που αναφύονται συχνά στις συναυλίες τους.

Οι σχετικά σπάνιες εμφανίσεις, ιδιαίτερα στη γενέθλια πόλη τους, αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€

ΠΕ 20/7
Νίκος Ξυδάκης
«Εκ βαθέων»

Το έργο του Εκ βαθέων θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ο Νίκος Ξυδάκης. Στη μουσική αυτή παράσταση ο αγαπημένος Έλληνας συνθέτης τραγουδά και αφηγείται μία μουσική αυτοβιογραφία, που ξεκινά από την «Εκδίκηση Της Γυφτιάς», συνεχίζεται με τραγούδια για τον Κ. Π. Καβάφη και την Αθήνα, φτάνοντας μέχρι την Σαπφώ και το άλμπουμ «Γρήγορα η ώρα πέρασε».

Τα κείμενα - σπαράγματα και τραγούδια ερμηνεύει η Νάνα Μπινοπούλου.

Ο ίδιος ο συνθέτης λέει για την παράσταση αυτή: «Mια συναυλία πιο εξομολογητική, μια συναυλία - αφήγηση θα ’λεγα. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μουσική και τραγούδια που δεν τα παίζουμε συχνά. Μαζί με λίγους φίλους μουσικούς, που συνεργάζομαι χρόνια και κατέχουν πλέον το αίσθημα της μουσικής μου. Μικρά σχόλια - κείμενα ανάμεσα στα τραγούδια δημιουργούν το παρασκήνιο της μουσικής μου».

Για την ιστορία, ο τίτλος «Εκ βαθέων» είναι ίδιος μ’ εκείνον που έδωσε στην πρώτη εμφάνιση του καλλιτέχνη στον «Σείριο» το 1986, ο Μάνος Χατζιδάκις.

Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο, υπεύθυνος ορχήστρας)
Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο)
Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο)
Στο τραγούδι μαζί με τον συνθέτη η Νάνα Μπινοπούλου

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 12€

ΔΕ 24/7
Γεωργία Νταγάκη & Σταύρος Σιόλας

Βρεθήκανε δύο σπουδαίοι μουσικοί και φωνές, συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία για δεύτερο χρόνο πλέον, δυνάμωσαν τη συνεργασία τους και στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά και τώρα, η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας θα εμφανιστούν για μια όμορφη βραδιά στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Η μουσική τους χημεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται στους θεατές, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους και υπόσχεται μια μοναδικά όμορφη μουσική βραδιά…

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 10€

ΤΕ 26/7
Μαρία Παπαγεωργίου


Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα που καταφέρνει στις παραστάσεις της να παντρέψει φαινομενικά αταίριαστα ακούσματα και καλλιτέχνες, κερδίζοντας την αποδοχή του κοινού, μας ταξιδεύει παρέα με τους συνεργάτες της, σε όλα τα μήκη και τα πλάτης της ελληνικής –και όχι μόνο- μουσικής σκηνής.

Με οδηγό τον τελευταίο της δίσκο «4 Χρόνια Δευτέρα» που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια χτίζοντας τις παραστάσεις της στο «Σταυρό του Νότου», στην Αθήνα, η Μαρία Παπαγεωργίου μας ξεναγεί στο πρόγραμμα που την ανέδειξε ως μία από τις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριες, με το ρεπερτόριο, τη σκηνική της παρουσία και τη συνέπειά της απέναντι στη μουσική και τους ακροατές της.

Απρόσμενες διασκευές και στιγμές της προσωπικής της δισκογραφίας, συνυπάρχουν με τα τραγούδια του Ιωαννίδη, του Σαββόπουλου και του Λοΐζου, την ελληνική παράδοση και τα ξένα τραγούδια, καταλήγοντας στα ανατρεπτικά encore της, εκεί που η Βιτάλη και ο Περίδης συναντούν τους Portishead και τους Beirut.

Μαζί της οι:

Κοσμάς Λαμπίδης (Usurum): Νέι, Φωνή
Ντίνος Μάνος: Κοντραμπάσο
Νίκος Παπαβρανούσης: Τύμπανα
Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες
Χρήστος Τόλης: Πιάνο, Harmonium

ΠΕ 27/7
Milonga με τους Locos de Atar live
Βραδιά αργεντίνικου τάνγκο


Μια γνήσια βραδιά αργεντίνικου Tango γεμάτη ζωντανή μουσική, χορό, και χορευτικά shows επιφυλάσσουν για αυτό το βράδυ του Ιουλίου οι Locos de Atar. Οι φίλοι του χορού και της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κομμάτια κλασικών και σύγχρονων συνθετών του αργεντίνικου τάνγκο και να χορέψουν με αυτά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μικρής Σκηνής του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Την ίδια βραδιά θα γίνει και η παρουσίαση του CD «KROUSTOMANIA» του Αλέκου Παπαδόπουλου, με live από τους Locos de Atar, σε ενορχηστρώσεις του Μιχάλη Σαπουντζή, ενώ θα πλαισιωθεί και χορευτικά με show από αξιόλογα ζευγάρια χορευτών του αργεντίνικου τάνγκο.

Οι Locos de Atar διανύουν τη 2η δεκαετία τους στη μουσική σκηνή του αργεντίνικου τάνγκο και αποτελούνται από τους:
Μαρία Ζαχαριάδου (βιολί)
Νατάσα Ρουβολή (ακορντεόν)
Στέργιος Μοσχογιάννης (κλαρινέτο)
Μιχάλης Σαπουντζής (κοντραμπάσο)
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (κρουστά)
Μάλαμας Μαλαμίδης (τραγούδι και DJ)

Special Guest: Σωτηρία Ρουβολή (τραγούδι)

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 8€ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.