Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κιλκίς
Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαρτιζόμενο από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ) Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς Σταμάτη Παπουλίδη, τον πρώην Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέλος της Κ.Π.Ε Γιώργο Φραγγίδη, τον Γραμματέα της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρη Κυριακού επισκέφθηκε τις δομές υγείας του Ν.Κιλκίς (Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς,Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας).
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Δημαρχείο Αξιούπολης με ομιλητές τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Γιάννη Τούντα (ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) Γρηγόρη Κυριακού (Δημοκρατική Αριστερά).

Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς
Το κλιμάκιο κατά την επίσκεψη του με επικεφαλής τον Λεωνίδα Γρηγοράκο συναντήθηκε με την Διοικήτρια Μαρία Βλάχου. Ο πρώην Υπουργός βαθύς γνώστης της εικόνας των δομών υγείας του Νομού από τις δύο πρόσφατες θεσμικές του επισκέψεις, καθώς είχε στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας, επισπεύδοντας τις διαδικασίες διορισμού ιατρών τόσο στο Νοσοκομείο Κιλκίς όσο και στο Νοσοκομείο Γουμένισσας, ξεμπλοκάροντας κονδύλια και συμμετέχοντας με καταλυτικό τρόπο στην υποστήριξη του έργου που έγινε στο νοσοκομείο Κιλκίς με την λειτουργία της τρίτης πτέρυγας, των μαγειρείων, της προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού και εξοπλισμού για το φυσικό αέριο, συζήτησε με την Διοικήτρια για την παρούσα κατάσταση μετά την πρόσθετη περικοπή του οικονομικού προϋπολογισμού που επιπλέον επιβαρύνθηκε με το δυσβάστακτο κόστος από τον υψηλότατο αριθμό προσφύγων-μεταναστών.

Ιδιαίτερη μνεία στη συζήτηση έγινε για τον χώρο των πλυντηρίων τα οποία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και παρά την υπόσχεση του Υπουργού κ. Ξανθού ο οποίος μάλιστα τα είχε επισκεφθεί πριν από 14 μήνες αλλά και της κ. Βλάχου, παραμένουν σε καθεστώς απαράδεκτο. 

Ο κ. Ξανθός είχε υποσχεθεί 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση των πλυντηρίων αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κατάφερε ακόμη καν να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να γίνει ο χώρος εργασίας στα πλυντήρια πιο ανθρώπινος και λιγότερο επικίνδυνος. Στην συνέχεια της επίσκεψης το κλιμάκιο βρέθηκε με μέλη του σωματείου εργαζομένων τα οποία έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη προσωπικού ιατρικού και παραϊατρικού.

Επίσης ζήτησαν την άμεση επιστροφή του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ(166) στο Ν.Κιλκίς για αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπλέον ενημέρωσαν για τη δυσλειτουργία αξονικού τομογράφου και την σοβαρή έλλειψη μαστογράφου καθώς ο Ν.Κιλκίς βρίσκεται στις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο. 

Ανέφεραν ότι ο Νομός έχει ένα ουρολόγο χωρίς να έχει γίνει επέμβαση για μία τριετία ενώ επισημάνθηκε από πλευρά τους σε όλους του τόνους ότι ο χώρος εργασίας των πλυντηρίων είναι άθλιος με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.

Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου
Το κλιμάκιο κατά την επίσκεψη του συναντήθηκε με τον Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Γιώργο Περπερίδη αλλά και με εργαζομένους. Στη συζήτηση που διεξήχθη έγινε σημαντική αναφορά στην άρτια λειτουργία του Κέντρου Υγείας παρότι οι ανάγκες των ασθενών πολλαπλασιάστηκαν από τον μεγάλο κύμα προσφύγων – μεταναστών και αυτό οφείλεται κυρίως στο φιλότιμο όλων των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας.

Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας
Το κλιμάκιο κατά την επίσκεψη του συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Διοικητή Ιωάννη Τσαμαδιά αλλά και με μέλη του σωματείου εργαζομένων. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό όπως και μειωμένος προϋπολογισμός που δυσχεραίνει το έργο του Νοσοκομείου.

Προσυνεδριακή Εκδήλωση Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Δημαρχείο Αξιούπολης


Στο προσυνεδριακό διάλογο που διεξήχθη την συζήτηση άνοιξε ο συντονιστής του Νομαρχιακού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Σταμάτης Παπουλίδης όπου αναφέρθηκε στα βήματα του εγχειρήματος του νέου ενιαίου φορέα.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε δεν θέλουμε ένα «μικρό και ιδιωτικό» ΠΑΣΟΚ.

Ούτε συμφιλιωνόμαστε με τον κατακερματισμό του. Πρόταγμά μας δεν μπορεί να είναι άλλο από τη δημιουργία μιας νέας σύνθεσης, ενός νέου και ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η συγκρότησή του νέου φορέα δεν θα επιτευχθεί αν σηκώνουμε τείχη απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, που μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν τους συνοδοιπόρους για τη σύστασή του.

Όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΟΤΑΜΙ, οι Μεταρρυθμιστές, οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η Ώρα Αποφάσεων, οφείλουν να αναζητήσουν τα σημεία σύγκλισης, προκειμένου να έχουν πρακτικό αντίκρισμα οι διακηρύξεις τους για τη δημιουργία ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο Γιάννης Τούντας στην τοποθέτηση του ως κύριος εκφραστής των ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ επικεντρώθηκε στις επιμέρους προσπάθειες που γίνονται όλο το τελευταία χρονικό διάστημα ώστε το νέο εγχείρημα να αφορά την κοινωνία και όχι απαραίτητα το σκληρό πυρήνα κομμάτων. Επανέλαβε ότι στο νέο ενιαίο φορέα χωρούν όλοι. 

Το κάλεσμα αφορά όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της κεντροαριστεράς και αυτό γίνεται ξεκάθαρο τώρα πλέον με συγκεκριμένες διαδικασίες εκλογής από την βάση μέσα οριοθετημένο προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο.

Ο Γρηγόρης Κυριακού στη τοποθέτηση σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διέψευσαν τις ελπίδες που έταξαν στον Ελληνικό λαό προκαλώντας πολλαπλή επιβάρυνση. Πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια τους να διατηρηθούν στην εξουσία ψηφίζουν τα πάντα στο διάβα τους χωρίς να υπολογίζουν το κόστος της καταστροφής. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι μόνο με μια νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από πλευράς του χώρου της κεντροαριστεράς μπορεί η Χώρα να επανακάμψει.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου