Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Δράμα: Σεμινάριο με θέμα «Φύλο -Κοινωνία -Πολιτική» και «Πολιτική Επικοινωνία»

Δελτίο τύπου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας
Το Σάββατο, 10/06/2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο (Παρασκευή 09 & Σάββατο 10 Ιουνίου 2017) Επιμορφωτικό Σεμινάριο στην πόλη της Δράμας, που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι., - Νομικό Πρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών) σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «Xenia Dramas».  Στο Σεμινάριο παρευρέθηκε και απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς τις συμμετέχουσες και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ι. Ειρήνη–Ελένη Αγαθοπούλου. 

Η επιμόρφωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του Έργου, «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα» και αποτελεί που δράση χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Κ.Ε.Θ.Ι.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι θεματικές ενότητες «Φύλο -Κοινωνία -Πολιτική» και «Πολιτική Επικοινωνία» στο θεωρητικό και βιωματικό τους μέρος, ενώ συμμετείχαν αιρετές γυναίκες από τη Δράμα και τη Ξάνθη, προηγούμενες υποψήφιες, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και άλλες γυναίκες από την τοπική κοινωνία. 

Η ενεργητική συμμετοχή των γυναικών συνέβαλε στη διατήρηση του ενδιαφέροντος όσον αφορά στη διερεύνηση των αιτίων και των εμποδίων που συναντούν οι γυναίκες με συνέπεια τη μειωμένη εκπροσώπησή τους στις πολιτικές διαδικασίες και τα κέντρα αποφάσεων. Τέλος, διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις για την υπέρβασή τους.

Το Κ.Ε.Θ.Ι. συνεχίζει την επιμορφωτική αυτή δράση σε όλη την επικράτεια, σχεδιάζοντας παρόμοια σεμινάρια σε έδρες Περιφερειών και Νομών της χώρας όπου υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και αιτήματα από ομάδες γυναικών, για την ενδυνάμωση στην αιρετότητα και την ανάδειξη σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου