Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

"Ο Λαός σφύριξε και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έληξε"


Ο Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει το Κράτος σαν κομματικό φέουδο. Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη κρύβεται συνεχώς και αποφεύγει να φέρει στη Βουλή τα στοιχεία των προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία διετία στα ΝΠΙΔ, αλλά και στις ΔΕΚΟ. Όμως, όσο κι αν προσπαθεί η Κυβέρνηση να κρύψει τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις πρακτικές που ακολουθεί, η αλήθεια θα αποκαλύπτεται.

Ο αριθμός του τακτικού προσωπικού που υπηρετούσαν στο Δημόσιο τον Οκτώβριο του 2015 ανέρχονταν σε 598.893, ενώ το Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής,σε 598.792. Η Κυβέρνηση κατάφερε το μαγικό αποτέλεσμα, ενώ υπήρχε ο κανόνας “1 προς 5” (μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις), καθώς και ο και κανόνας “1 προς 4”, να διατηρήσει ίδιο τον αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων.

Εκεί, όμως, που η Κυβέρνηση έσπασε κάθε ρεκόρ είναι ο αριθμός των συμβασιούχων όπου μόνο για το 2016, σύμφωνα άλλωστε και με την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, προκηρύχθηκαν 12.849 θέσεις και πλέον ο αριθμός των συμβασιούχων το Μάρτιο του 2017 ανήλθε σε 86.084. 

Στην έκθεση του ΑΣΕΠ στη σελίδα 57 καταγράφεται κι ένα άλλο ρεκόρ που έσπασε αυτή η Κυβέρνηση, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Για πρώτη φορά έγιναν δεκτές το 49,5% των ενστάσεων για προσωπικό ορισμένου χρόνου, γεγονός που καταδεικνύει την αυθαιρεσία και την αδιαφάνεια που προωθεί η Κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης.

Ένα είναι το βέβαιο, ότι η “σύμβαση” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον ελληνικό λαό έχει λήξει κι απομένει απλά η στιγμή που αυτό θα επικυρωθεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου