Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ενθουσίασαν τα παραδοσιακά παιχνίδια του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Video, φωτογραφίες)


Πόλος έλξης για 2η συνεχόμενη χρονιά αποδείχθηκε η εκδήλωση "Παίζουμε όπως παλιά..." με παραδοσιακά παιχνίδια, που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο Πάρκο-Κήπος.

Η φετινή διοργάνωση είχε τίτλο «Από την αρχαιότητα ως σήμερα» και απευθυνόταν σε νήπια και μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Την τιμητική τους είχαν παλιά παιχνίδια που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, αλλά διατηρούνται μέχρι και στις μέρες μας, παιχνίδια πολύ διαφορετικά από αυτά του σήμερα, απλοϊκά μεν και όχι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά σε θέαμα, αλλά που διαθέτουν μια γοητευτική απλότητα. Παιχνίδια που βασίζονται στην ομαδικότητα και στόχο έχουν να αναπτύξουν την κοινωνικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών.

Διελκυστίνδα, ψηλαφίνδα, κρικηλασία, κρυπτίνδα, πεντάλιθα, σαλίγκαρος, ο δρόμος με τις πατάτες, το μαντηλάκι, ο κύκλος με τα πετραδάκια, ήταν ορισμένα μόνο από τα παλιά παιχνίδια που επιλέχθηκαν από τις κύριες του ΛΕΚ.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές στιγμές, να διασκεδάσουν και να χαρούν παίζοντας με τους φίλους τους, αλλά και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, καθώς επίσης και τους εθελοντές Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος Κιλκίς για τη συνδρομή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου