Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Λίγα χρήματα, πολύ χρώμα, κι όλα αλλάζουν - Rainbow Village στην Ινδονησία

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Μέχρι πριν λίγο καιρό το Kampung Pelangi ήταν ένα ασήμαντο και φτωχό χωριό στην Ινδονησία. Σχεδόν όλα τα οικήματα ήταν κακοφτιαγμένες παράγκες, παρά σπίτια για αξιοπρεπή διαβίωση. 
Μετά την ιδέα και την πρόταση ενός δασκάλου του χωριού, η κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει το ποσό των 22.000 περίπου δολαρίων, ώστε να γίνει ένα μικρό λίφτινγκ σε αυτό το ταπεινό χωριό. 

Περίπου 250 σπίτια βάφτηκαν σε έντονα χρώματα, αλλά και απεικονίστηκαν επιπλέον καλλιτεχνικές δημιουργίες σε τοιχογραφίες. Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά, αλλάζοντας και μεταμορφώνοντας πλήρως την εικόνα του χωριού, το οποίο μετονομάστηκε και σε "Rainbow Village", αφού τα χρώματα των σπιτιών θυμίζουν ουράνιο τόξο. 

Το ακόμη καλύτερο είναι πως συρρέουν όλο και περισσότεροι τουρίστες ώστε να δουν και να φωτογραφίσουν αυτό το όμορφο θέαμα. Σύμφωνα με μελέτες, είναι θέμα χρόνου η απόσβεση της επένδυσης για την ανακαίνιση της πρώην παραγκούπολης, αφού οι τοπικές επιχειρήσεις βλέπουν ήδη αύξηση της πώλησης σουβενίρ και άλλων προϊόντων από τους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου