Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Φεστιβάλ Ροδάκινου, Βέροια 15-18 Ιουνίου 2017

Όλος ο κόσμος του Ροδάκινου συναντιέται και φέτος στη Βέροια από 15 έως 18 Ιουνίου 2017 για το 2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις έχουν δωρεάν συμμετοχή για το κοινό.
Το Συνέδριο

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Ιουνίου με το 2ο Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών και του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν καλεσμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλύπτοντας όλες τις εξελίξεις στη δενδροκομία της ροδακινιάς, αλλά και στα θέματα αγοράς, ποιότητας και φορολογίας.

Ροδακινοχαρές για παιδιά!

Σάββατο 17 Ιουνίου από τις 10:30 το πρωί, σε έναν νέο χώρο πολιτισμού, το Εκκοκκιστήριο Ιδεών, εκατοντάδες παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια, πάντα με επίκεντρο το ροδάκινο! Τι έχει το μενού; Από κυνήγι θησαυρού, κατασκευές και γευσιγνωσία φρέσκου ροδάκινου και κομπόστας μαζί με διατροφολόγο, μέχρι… τον ύμνο του Ροδάκινου θα γράψουμε! Γιατί αν δεν γίνει στη Βέροια, τότε πού;

Συναυλία στο πάρκο

Τα ιστορικά Φεστιβάλ Παραγωγής του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, φιλοξενούσαν τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά ονόματα της εποχής. Φέτος, η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ροδάκινου, ανοίγεται ακόμα περισσότερο στους ανθρώπους της πόλης προσφέροντας μια μεγάλη συναυλία στο πάρκο της Εληάς. Σάββατο 17 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, υποδεχόμαστε στη σκηνή του πάρκου τους Gadjo Dilo και τους Balsam Blue για ένα μουσικό ταξίδι στις μεγαλύτερες ρετρό επιτυχίες, με ένα άγγιγμα πιο swing!

Έκθεση φωτογραφίας Ανθισμένες Ροδακινιές

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές, ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής με περισσότερους από 140 φωτογράφους και συνολικά 296 διαγωνιζόμενες φωτογραφίες. Τα βραβεία θα απονεμηθούν την Κυριακή 18 Ιουνίου (ώρα 12 μ.μ.) στο Δημαρχείο Βέροια όπου και θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας – αφιέρωμα στο μοναδικό ροζ θέαμα των ανθισμένων ροδακινιών στον κάμπο της Βέροιας.

Γιορτή Γαστρονομίας

Και την Κυριακή έχουμε γιορτή! Το Φεστιβάλ Ροδάκινου ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου με μια μεγάλη γιορτή γαστρονομίας στο πάρκο Εληάς. Από τις 7 το απόγευμα, επαγγελματίες της εστίασης, πολιτιστικοί σύλλογοι και διακεκριμένοι σεφ στήνουν ένα μεγάλο τραπέζι γευστικών απολαύσεων. Ελάτε να δοκιμάσετε: τάρτα φούρνου, λουκούμια, χοιρινή τηγανιά, finger food, κέικ, γρανίτα και ένα σωρό λιχουδιές, μέχρι και ποντιακή κουζίνα, φυσικά με ροδάκινο!

Αυτά και άλλα πολλά το τετραήμερο 15-18 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, την πρωτεύουσα του Ροδάκινου! Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας στο facebook (www.facebook.com/veriatourismclub) καθώς και στα τηλέφωνα 6942055079, 6947814704.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.