Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Β. Κεγκέρογλου: «Πότε επιτέλους θα γίνουν οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας;»

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να ενημερωθεί πότε θα γίνουν οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι νέοι αγρότες προσπαθούν σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν κυρίως από το ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής και τα άδικα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιβάλει.

Ακόμα εκκρεμούν οι πληρωμές της Βιολογικής Γεωργίας για τα έτη 2013, 2014 (εκκρεμούν και κάποια ποσά από 2012), ενώ για Βιολογική Κτηνοτροφία εκκρεμούν πληρωμές από το 2012 μέχρι σήμερα.

Βιοκαλλιεργητές από το Ηράκλειο της Κρήτης ως το Κιλκίς της Μακεδονίας κάνουν λόγο για εμπαιγμό από τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών συνεχώς αλλάζουν και μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν καταφύγει, ζητώντας συμπαράσταση και στις εισαγγελικές αρχές.

Επειδή πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
· Προτίθεστε και πότε να προχωρήσετε σε πληρωμή των μέτρων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας;

· Πότε θα εκδώσετε τη σχετική ΚΥΑ πιστώσεων ώστε να μπορέσουν και οι αρμόδιοι φορείς να τρέξουν τη διαδικασία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.