Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Οι νέες αναταράξεις στη ΝΔ και η «ένοχη» σιωπή Κυριάκου για τις επιθέσεις Σημίτη σε Καραμανλή

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκις
Καζάνι που βράζει θυμίζει για ακόμη μια φορά το εσωκομματικό τοπίο στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Κώστας Σημίτης στον Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς, η υπομονή της Καραμανλικής πτέρυγας εξαντλείται με εκθετικό ρυθμό, όχι τόσο για την επίθεση αυτή καθαυτή του κ. Σημίτη, αλλά κυρίως για τη απουσία αντίδρασης από πλευράς της ηγετικής ομάδας της ΝΔ και ειδικότερα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε, παρά τις διαρροές από το περιβάλλον Μητσοτάκη, στις μεταξύ τους σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, επικρατούν «σιβηρικές θερμοκρασίες».

Αναλυτικότερα, η ΝΔ εξέδωσε 5 ανακοινώσεις για διάφορα ζητήματα, ωστόσο ούτε μία από αυτές δεν περιείχε λέξη για τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο, «φόρτωσε» την οικονομική κρίση της χώρας στη διακυβέρνηση Καραμανλή, ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι επί των ημερών του η οικονομία λειτουργούσε ρολόι.

Φυσικά, το γεγονός της σιωπής του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πέρασε απαρατήρητο από την Καραμανλική πτέρυγα, στελέχη της οποίας έχουν εκφράσει πολλάκις στο παρελθόν την αντίδρασή τους για τις επιλογές της ηγεσίας και της «περίεργης εμπιστοσύνης» της σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Κώστα Σημίτη. Άλλωστε, οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον ίδιο έχουν βαθιές ρίζες στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.