Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Web Hosting – Τι είναι και γιατί είναι χρήσιμο

Γράφει ο Ιωάννης Μ. Κοτανίδης*
Το διαδίκτυο δεν είναι τίποτα άλλο από πολλά εκατομμύρια υπολογιστές συνδεδεμένους μεταξύ τους. Οι υπολογιστές μέσα στους οποίους είναι αποθηκευμένες οι ιστοσελίδες ονομάζονται Servers (Διακομιστές στα ελληνικά) γιατί χρησιμοποιούνται μονάχα για τη διακίνηση πληροφοριών. 
Όταν σε ένα Web Browser πληκτρολογούμε το όνομα μίας ιστοσελίδας, ζητάμε από τον Server στον οποίο «φιλοξενείται» να μας αποστείλει τα αρχεία της ώστε να μπορέσουμε εμείς να δούμε το περιεχόμενό της. Λόγω των μεγάλων ταχυτήτων των συνδέσεων που έχουμε σήμερα, αυτές οι κινήσεις γίνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Τι είναι το Web Hosting;
Το Web Hosting, στα ελληνικά η Φιλοξενία Ιστοσελίδων, είναι ο όρος που επικράτησε να χρησιμοποιείται για την ενοικίαση χώρου σε ένα Server. Όταν κάποιος επιθυμεί να έχει την ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο πρέπει να απευθυνθεί σε μία εταιρεία παροχής Web Hosting.

Η εταιρεία με τη σειρά της θα του ενοικιάσει χώρο, υπολογιστική ισχύς (λεγόμενα και Server Resources και έχουν να κάνουν με το πόσο γρήγορη θα είναι η ιστοσελίδα) και διαδικτυακή κίνηση σε ένα Server. Αφού γίνει η ενοικίαση, ο ενδιαφερόμενος θα μεταφέρει σε αυτό το χώρο τα αρχεία της ιστοσελίδας του και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η ιστοσελίδα του θα βρίσκεται online.

Με άλλα λόγια, οι Servers μοιάζουν με μία πολυκατοικία. O Web Hosting Provider, η εταιρεία πάροχος δηλαδή της Φιλοξενίας, είναι ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας (του Server). Αφού χώρισε η ίδια τον Server σε μέρη όπως τα διαμερίσματα, ενοικιάζει καθένα από αυτά έναντι αμοιβής.

Σημείωση
“Επειδή συχνά ο κόσμος μπερδεύεται, άλλο πράγμα είναι ο Πάροχος της σύνδεσης για το Διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα ο ΟΤΕ και η Cyta και άλλο πράγμα είναι ο Πάροχος του Web Hosting.”

Σε τι είναι χρήσιμο το Web Hosting;
Το Web Hosting είναι απαραίτητο για να βγει η ατομική ιστοσελίδα σας ή εταιρική ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο. Με το πέρασμα των ετών αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός χρήσης του διαδικτύου σε ατομικό επίπεδο. Πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής όπου όποιος δεν αποφασίσει να επενδύσει στη δημιουργία μίας ιστοσελίδας για την επιχείρησή του, θα βρεθεί πολύ σύντομα εκτός ανταγωνισμού. 

Δεν αρκεί να διαθέτεις μία σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά απαιτείται να έχεις επαγγελματική ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα προσπαθήσεις να παρουσιάσεις τις διαφορές σου σε σχέση με τους ανταγωνιστές αλλά και να πείσεις τον υποψήφιο πελάτη να επιλέξει εσένα και όχι κάποιον άλλο.

“Όπως ετοιμάζεις τη βιτρίνα του καταστήματός σου για τους περαστικούς, έτσι πρέπει αυτή την εποχή να μεριμνήσεις για τη διαδικτυακή βιτρίνα του καταστήματός σου.”

Η ιστοσελίδα που θα δημιουργήσεις πρέπει να διαφέρει, να αντιπροσωπεύει τόσο τον χαρακτήρα της επιχείρησής σου όσο και το δικό σου, να επικοινωνεί με τον πελάτη και να περνάει το μήνυμα που επιθυμείς, να προσδίδει εμπιστοσύνη στην επιχείρησή σου, να τέρπει στην αγορά των προϊόντων ή υπηρεσιών σου, να είναι καλοσχεδιασμένη και ευπαρουσίαστη.

Κάθε χρόνο, και παγκοσμίως αλλά και πανελλαδικά, ο τζίρος των ηλεκτρονικών αγορών αυξάνεται σημαντικά. Οι τάσεις δείχνουν πως το 2025 ο πολίτης των αναπτυγμένων χωρών θα ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός του σε συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Η εξέλιξη αυτή εφόσον δεν εμπεριέχει κακόβουλες πράξεις είναι σημαντική καθώς θα κάνει ευκολότερες τις ζωές όλων μας. 

Το επαναστατικό που έχει το διαδίκτυο, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σήμερα στην εποχή της βαθειάς κρίσης, είναι η εξάλειψη των αποστάσεων. Πλέον μπορούν χρήστες από όλο τον κόσμο να συνδεθούν σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και να συνομιλούν μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν εικόνες ακόμα και να παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο παιχνίδι. 

Ένας καταναλωτής από την Ελλάδα μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα μιας επιχείρησης από την Αυστραλία και να αγοράσει ένα προϊόν από τον καναπέ του σπιτιού του όχι μόνο με τη χρήση του υπολογιστή αλλά και τα smartphones. Εκείνη η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για το υπόβαθρο όλων αυτών των δυνατοτήτων είναι το Web Hosting και αυτή είναι η σημασία του στις ζωές μας.

Το Web Hosting μετράει!
*Ιωάννης Μ. Κοτανίδης
blog.kotanidis.gr


* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.