Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μήνυμα Δημάρχου Παιονίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου καθώς καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος που έλαβε χώρα στη Νότιο Αφρική από το καθεστώς του απαρτχάιντ και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το σημερινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού δεν έχει απλώς επετειακό χαρακτήρα. Είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ μέσα στην κορύφωση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που νομοτελειακά γεννάει φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Ο ελληνικός λαός της Μακεδονίας και ειδικά του Δήμου μας, της Παιονίας, μπολιασμένος ιστορικά με το προσφυγικό παρελθόν του, δίνει καθημερινό αγώνα να διευκολύνει και να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο, ανθρώπους διαφορετικής θρησκείας, αξιών και νοοτροπίας. Αποδεικνύει καθημερινά ο Έλληνας την ψυχική του ανωτερότητα, τη φιλοξενία και φιλευσπλαχνία του.

Η ανθρωπιστική αυτή κρίση, όμως, αποτελεί ζήτημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο και θα πρέπει οι Διεθνείς Οργανισμοί και οι Μεγάλες Δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την επίλυσή του.

Το μήνυμα λοιπόν της σημερινής ημέρας δεν μπορεί παρά να είναι κατά του ρατσισμού και υπέρ του ανθρωπισμού με συμπαράσταση και συνεργασία πέρα από χρώματα και θρησκείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.