Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κιλκίς: Αναξιοκρατία και αδιαφάνεια στο Δημόσιο

Δελτίο τύπου ΝΟ.Δ.Ε. τομέα παιδείας Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Είχαμε εξ αρχής κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι μεθοδεύσεις που προωθούν την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια στο Δημόσιο δεν μακροημερεύουν. 

Τόσο η διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης όσο και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα υποστούν τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις της αντισυνταγματικής και εξαιρετικά πρόχειρης νομοθέτησης της Κυβέρνησης που αφορά τις επιλογές στελεχών, δεδομένου ότι αυτές έχουν ήδη γίνει βάσει αυτού του νόμου και τα στελέχη αυτά έχουν ήδη πάρει αποφάσεις οι οποίες τώρα μπορούν να προσβληθούν. 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε. Μένει τώρα να φανεί αν η ηγεσία του Υπουργείου θα προβεί στα αυτονόητα, δηλαδή, να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση και να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου, νόμιμου και συνταγματικού κατόπιν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία, ενόψει, δηλαδή, των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πέραν, όμως, των οικονομικών και διοικητικών επιπτώσεων, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι τα μηνύματα που στέλνει το υπουργείο Παιδείας προς μαθητές και γονείς σχετικά με την εφαρμογή του Συντάγματος, μηνύματα που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του Υπουργείου Παιδείας.

Μια τέτοια διοίκηση δεν αρμόζει στο σχολείο του 21ου αιώνα, μέσα στο διεθνοποιημένο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. «Εμείς έχουμε μια διαφορετική οπτική για το πνεύμα που πρέπει να διαπνέει το σύγχρονο σχολείο. Σχολεία και Πανεπιστήμια των οποίων τα στελέχη θα μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να διαφοροποιούνται και να αυτενεργούν. Οι έννοιες της αυτονομίας, της αξιολόγησης, της αριστείας συνθέτουν αξιακά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου