Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η πολιτική ως ανιδιοτελής πράξη

Του Δημήτρη Νίκογλου 
Όλοι μας ως εξευγενισμένοι άνθρωποι στις οργανωμένες κοινωνίες που ζούμε, έχουμε γνωρίσει, έχουμε ακούσει, έχουμε δει ανθρώπους που ενδιαφέρονται, που προσπαθούν, που νοιάζονται για το καλό του τόπου τους και κατ επέκταση της χώρας της οποίας διαμένουν.

Σε όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα αυτοί οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τα κοινά οι λεγόμενοι "πολιτικοί άρχοντες" εκλέγονται θέτοντας τον εαυτό τους στην κρίση του λαού με την υποψηφιότητά τους και με την ψήφο αυτού εκλέγονται. 

Είναι λογικό στην εφήμερη ζωή μας να έχουμε γνωρίσει ανθρώπους και πολιτικούς που κοσμούν την πολιτεία και το πολίτευμά μας καθώς επίσης και ορισμένους εκ των προαναφερθέντων που έχουν κάνει κατάχρηση της εξουσίας που τους δόθηκε, ακόμη και της ζωής τους της ίδιας που τους
"παραχωρήθηκε" ως δώρο πατρικό.

Η πολιτική με τα όποια τερτίπια της και παλαιότερα αν ανατρέξουμε θα δούμε πως εκπροσωπήθηκε από προδότες, από ήρωες, από ανθρώπους γενικότερα που άφησαν το στίγμα τους για τα θετικά ή τα αρνητικά τους πεπραγμένα, όπως η ιστορία τους τα κατέγραψε.

Οι πολιτικοί του σήμερα είναι μια χαρακτηρισμένη από τον κόσμο διεφθαρμένη φάρα που επωμίζεται μόνο τα θετικά για το κτίσιμο του σαθρού ονόματός τους και αποβάλλοντας τα όποια αρνητικά λες και αυτά ήρθαν από παρθενογένεση..

Πολλές φορές αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί οι κοινοί θνητοί, οι αυτοαποκαλούμενοι εθνικοί σωτήρες, οι πολιτικοί μας στην καθομιλουμένη, δρουν ανιδιοτελώς; ή πίσω από την κάθε ασυλία που τους προστατεύει δρουν ιδιοτελώς;

Οι φωνές της λαϊκής μάζας βροντοφωνάζουν το δεύτερο, δρουν ιδιοτελώς..!
Για να είμαι ακριβοδίκαιος υπάρχει και μια μικρή μερίδα πολιτικών που θα τους χαρακτήριζα ως κόσμημα, είναι αυτοί που επιβεβαιώνουν τον κανόνα των πολλών ως μειοψηφία πάντα.

Το καλό του σημερινού μας δημοκρατικού πολιτεύματος είναι πως εμείς με την ψήφο μας ανεβάζουμε ή κατεβάζουμε κυβερνήσεις, πολιτικούς, πολιτικά τζάκια κλπ.

Απλά με τον τρόπο αυτό γινόμαστε συνυπεύθυνοι για την άνοδο ή την κατρακύλα του έθνους στο οποίο υπάρχουμε ως πολίτες.

Η παραγόμενη πολιτική από τους εκλεγμένους κυβερνητικούς είναι εν μέρη και δική μας ευθύνη λόγο των πολιτικών μας επιλογών.

Πολιτική και πολιτικοί δυο λέξεις αλληλοεξαρτώμενες με κοινό γνώμονα την ευημερία, την ανάπτυξη, την ειρήνη του λαού και των λαών γενικότερα.

Προσοχή λοιπόν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.