Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ (Φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η δεύτερη ημέρα της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. 

Την ημέρα αυτή άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος προεξήρχε της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με την συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και του πιστού Λαού του Θεού ο οποίος πλήρωσε τον ως άνω Ιερό Ναό.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου από Χορωδίες τις Ιεράς Μητροπόλεώς στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, την οποία παρουσίασε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ι.Μ.Π.Κ. κ. Χρήστος Καναρόπουλος, Θεολόγος. 

Συγκεκριμένα ακούστηκαν ύμνοι, κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα και παραδοσιακά τραγούδια από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών "Πέτρος ο Γλυκύς", την Ενοριακή Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς "ο Άγιος Νέστωρ", την Ενοριακή Χορωδία του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας, την Χορωδία της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς οι "Αργοναύτες" και των παιδιών των Κατηχητικών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Στην εκδήλωση ευχές προς τον Σεβασμιώτατο απηύθυναν εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Γεώργιος Παντελίδης, ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, εκ μέρους του Δημάρχου Κιλκίς ο αντιδήμαρχος κ. Αιμίλιος Νικολαίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης ενώ παρέστησαν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου και η πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών κα. Κατερίνα Ζιούτα.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους πάντες για την αγάπη τους και ευχήθηκε ο Κύριος και Σωτήρας Ιησούς Χριστός να ζεσταίνει τις καρδιές μας ώστε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι δοξάζοντας το Όνομα Του.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου τα μικρά παιδιά εξέφρασαν αυθόρμητα τις ευχές του φωνάζοντας όλα μαζί “Χρόνια Πολλά Σεβασμιώτατε” επιδίδοντας σε αυτόν μία ανθοδέσμη από λουλούδια.

Μετά την εκδήλωση ο Ποιμενάρχης δέχθηκε τις ευχές των πιστών και μοίρασε δώρα στα μικρά παιδιά ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα δεχθεί τις ευχές των πιστών στο Επισκοπείο.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.