Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

"Μπορεί κάποιος να δώσει απάντηση τελικά τι συμβαίνει με το ελληνικό γάλα;"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. ν. Κιλκίς
Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα ήρθαν τα νέα για την κτηνοτροφία μας. Κατακόρυφη πτώση στην τιμή του γάλατος, ξεπέρασε και το κάτω όριο, το όριο κόστους παραγωγής, φθάνοντας τα 28 λεπτά ανά λίτρο, με αυτήν την τιμή μπορούν να το εισάγουν οι βιομηχανίες από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οπότε έρχεται η καταστροφή για τους Έλληνες κτηνοτρόφους. 

Ένας υπεύθυνος και μικρής γνώστης των πραγμάτων, θα αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν να γίνεται αυτό. Ο κύκλος παραγωγής είναι ο ίδιος σε όλες τις χώρες, είναι το ζώο, η διατροφή του ζώου και η παραγωγή του γάλατος.

Αυτό σημαίνει πως το κόστος παραγωγού στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ μικρό σε σχέση με τον Έλληνα κτηνοτρόφο, άρα κάτι γίνεται πολύ λανθασμένα στον κτηνοτροφικό κλάδο στην χώρα μας, από Υπουργείο μέχρι κτηνοτρόφους. 

Η άλλη περίπτωση είναι να επιδοτείται από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κόστος του κτηνοτρόφου, που αυτό είναι παράνομο, πρέπει να ερευνηθεί και να καταγγελθεί από την κυβέρνησή μας. Η τελευταία εκδοχή είναι η εσκεμμένη πορεία εξαφάνισης της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση απευθυνθείτε στους κτηνοτρόφους, πέστε τους καθαρά, μην παιδεύεστε άδικα, αφήστε τις κτηνοτροφικές μονάδες σας πρίν καταστραφείτε τελείως.

Επι τέλους σε αυτό τον τόπο να αρχίσουμε να λέμε την αλήθεια ή να παίρνουμε τα σωστά μέτρα για τα προβλήματα που μας παρουσιάζονται.

Μπορεί κάποιος να δώσει απάντηση τελικά τι συμβαίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.