Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Αναδρομική έκθεση έργων της Ζωής Τζήμητρα στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 στις 8μμ., στην Αίθουσα "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ, εγκαινιάζεται αναδρομική έκθεση έργων της Ζωής Τζήμητρα.

Κολλάζ, ακουαρέλες και πλαστικό σε μουσαμά περιλαμβάνονται σε δημιουργίες στις οποίες η καλλιτέχνης διαπραγματεύεται διάφορα θέματα, αρθρώνοντας τον προσωπικό της λόγο απέναντι στην κοινωνία, αλλά και την ίδια την καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο Φώτης Μισόπουλος με την ιδιότητα του εικαστικού και λογοτέχνη αναφέρεται στις δημιουργίες της σχολιάζοντας ότι: «Στα έργα της η Τζήμητρα, ιστορεί τη συναισθηματική αποξένωσή της από αυτά ως παρελθόντα. Η απο-φόρτισή της δεν αποκτά υφολογική συνέπεια, αλλά "ιστορική" για την ίδια, γιατί πρέπει να υποστασιοποιήσει την πορεία της ως γυναίκα, να "ξεφορτώσει" τα "κείμενα" και το βάρος της ύπαρξής της - Sie wird Weib- να γίνει οντική, να ανακαλύψει τη δική της femina vita, γι' αυτό εισάγει από πολλές θυρίδες των έργων της στο φροϋδικό "ενταγμένο", -Was will das Weib?. 


Kι αυτό επιτυγχάνεται με την εξιστόρηση των καλλιτεχνικών της "στιγμών", τις "πολυπράγμονες" υφολογίες, την αγωνία της να υπάρξει εμβληματικά σαν γυναίκα, στον εαυτό της και στους άλλους».

Στα εγκαίνια, η Κική Βέλκου, μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδικής Ζωγραφικής «Δημιουργική Γραφή», θα ξεναγήσει τους θεατές στο εικαστικό μονοπάτι της καλλιτέχνιδος.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 25 Μαρτίου 2016.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ – 12 μ. & 17.00- 20.00. Κυριακή 17.00- 20.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.