Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Επίσκεψη του Κουκλοθεάτρου Κιλκίς στο Γηροκομείο

Δελτίο τύπου
Δήμου Κιλκίς
Μια μοναδική εμπειρία ζήσαμε το απόγευμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου στους χώρους του Γηροκομείου Κιλκίς.  Ο φιλοξενούμενος μαριονετίστας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, Hakan Arisoy παρουσίασε με χαρά, αμισθί, την παράσταση του “Ο χορός των μαριονετών”, παράσταση με την οποία έγινε η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς, στα “μεγάλα” παιδιά του Γηροκομείου Κιλκίς καθώς και στο προσωπικό του.

Έτσι η Αντιδημαρχία και το Τμήμα Πολιτισμού κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του Γηροκομείου έλαβαν την άδεια και ο Hakan Arisoy συνοδευόμενος από τον ακούραστο εθελοντή του φεστιβάλ, Όμηρο Κοντό και τον ανάδοχο, Θανάση Ντέμκο, οργάνωσαν και υλοποίησαν την παράσταση που κυριολεκτικά ξεσήκωσε παππούδες, γιαγιάδες αλλά και το προσωπικό με τις απίστευτες χορογραφίες των μαριονετών. Ανατολίτικα τραγούδια, χορός της κοιλιάς αλλά και πόπ και ρόκ & ρολ σε θεαματικές χορογραφίες πλημμύρισαν το φιλόξενο χώρο του Γηροκομείου Κιλκίς, οι μαριονέτες αγκάλιασαν και χόρεψαν παρέα με παππούδες και γιαγιάδες και πολλές ευχές και φιλιά ανταλλάχθηκαν.

Μια υπέροχη στιγμή για τις δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς, ενός πολυετούς θεσμού που χρόνο το χρόνο ωριμάζει και εξελίσσεται στις ψυχές των κατοίκων, χρόνο το χρόνο δικαιώνει το χαρακτηρισμό του Κιλκίς ως πόλης της κούκλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου